На Львівщині СБУ і ДБР проводять слідчі дії щодо чоловіка екснардепки Оксани Юринець

На Львівщині СБУ і ДБР проводять слідчі дії щодо чоловіка екснардепки Оксани Юринець

Олег Юринець — є заступником начальника митного відділу митного оформлення №2 Львівської митниці

У понеділок, 16 вересня, у Дрогобичі працівники СБУ та ДБР проводять слідчі дії щодо митника Олега Юринця — чоловіка екснардепки Оксани Юринець. Також правоохоронці мають питання й до власника приміщення, у якому працюють митники — Миколи Кімака. Про це LVIV.MEDIA стало відомо з власних джерел.

Однак, журналіст-розслідувач Тарас Середич стверджує, що на хабарі “попався” Олег Юринець. У своєму дописі він зазначив, що на хабарі “попався” чоловіка колишньої депутатки Верховної Ради Оксани Юринець — Олег Юринець, який працює заступником начальника Відділу митного оформлення № 2 Львівської митниці. За даними Середича, йдеться про хабар у 1100 доларів.

За даними LVIV.MEDIA у справі фігурує й Микола Кімак — власник термінала, у якому здійснює свою діяльність Львівська митниця. Прессекретар Львівської митниці Тетяна Самотий підтвердила LVIV.MEDIA, що вони дійсно співпрацюють з Миколою Кімаком, однак без фінансової платні. “Ми не орендуємо приміщення. Наші працівники знаходяться там на основі меморандуму про співпрацю, який не передбачає фінансової платні”, — пояснила Тетяна Самотий.

Оксана Юринець, коментуючи ситуацію для LVIV.MEDIA, заявила, що інформація про затримання її чоловіка не відповідає дійсності, однак під час розмови з журналістом телефоном, пояснення почав надавати львівський адвокат Олег Мицик, який в цей час був поряд із Оксаною Юринець: “Ви ж розумієте, що у співробітника чи підлеглого обшук. Особисто до Олега Юринця це немає ніякого відношення. Він точно не затриманий. Ми не знаємо деталей”, — зазначив Мицик.

До слова, нещодавно, 4 вересня, колишнього зятя Оксани Юринець Олеся Кіру, який працював інспектором в управлінні боротьби з контрабандою Львівської митниці затримали за підозрою у продажі фальшивих документів ухилянтам. За даними правоохоронців, він допомагав чоловікам оформити медичні довідки для виїзду за кордон. Як уточнили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України вартість так званого “білого квитка” становила 13 тис. доларів. Суд вирішив залишити Олеся Кіру під вартою, але йому дали можливість внести заставу понад 240 тисяч гривень. Тим часом із Львівської митниці його звільнили.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності