Підозрювали у зловживанні владою: суд виправдав начальника Держгеокадастру Львівщини

Підозрювали у зловживанні владою: суд виправдав начальника Держгеокадастру Львівщини

Андрія Кавецького звинувачували в роздачі державних земель у приватну власність

Галицький районний суд Львова виправдав начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрія Кавецького у справі за 2015 рік. Його підозрювали у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 13 вересня в Єдиному державному реєстрі.

Дві земельні ділянки в урочищі “Котильниче”

Як йдеться у вироку, Андрія Кавецького підозрювали у незаконному затвердженні проєктів землеустрою і передачі у приватну власність двох земельних ділянок в урочищі “Котильниче”, що поблизу села Волосянка, Сколівського району. Кавецький відніс земельні ділянки загальними площами 0,06 га і 0,1 га до земель рекреаційного призначення і передав їх у приватну власність під дачні будівництва. Загальна вартість земельних ділянок складає понад 480 тис. грн.

На суді Андрій Кавецький своєї вини не визнав і пояснив, що діяв в рамках чинного законодавства. Він аргументував свою позицію тим, що тодішня Сколівська районна державна адміністрація, не була розпорядником земель під дачне будівництво, тобто не мала повноважень затверджувати проєкти землеустрою, саме тому управління Держгеокадастру розпорядилось земельними ділянками.

Згідно з Земельним кодексом України центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів у галузі земельних відносин та його територіальні органи передають державні земельні ділянки сільськогосподарського призначення, у власність або у користування для всіх потреб. Таким чином законодавець визначив, що Головне управління Держгеокадастру у Львівській області відповідно до покладених на нього завдань передає відповідно до закону земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності у власність у межах Львівської області для всіх потреб, а значить в тому числі зі зміною цільового призначення” — йдеться у вироку.

Крім того, представник правонаступника Сколівської РДА, а саме Стрийської районної державної адміністрації на судове засідання не з`явився і надав письмову заяву з проханням проводити судове засідання без його участі. Також Стрийська РДА зазначила, що претензій до Андрія Кавецького не має.

Відтак суд визнав Андрія Кавецького невинуватим у пред`явленому обвинуваченні. Його виправдали. Також суд скасував арешт на дві земельні ділянки, а витрати на проведення експертиз відніс на рахунок держави. Вирок може бути оскаржений.

До слова, 40-річний Андрій Кавецький із 2015 року з перервами очолює Держгеокадастр Львівщини. Згідно з декларацією за 2023 рік, зарплата Кавецького становила 219 тис. грн. Натомість його дружина Катерина Кавецька вказала 4,9 млн грн заробітку від підприємницької діяльності. Зі збережень у посадовця 67,5 тис. грн, 10 тис. доларів та 1,5 тис. євро готівки. А Катерина задекларувала 330 тис. грн, 45 тис. доларів та 20 тис. євро готівкою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності