Максим Козицький отримав міжнародну премію “Кассіно – місто за мир”

Максим Козицький отримав міжнародну премію “Кассіно – місто за мир”

Очільник Львівської ОВА присвятив нагороду всім українським воїнам, медикам та громадянам, які борються за мир

Очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький отримав міжнародну премію “Кассіно – місто за мир” від громади італійської комуни Кассіно. Під час робочого візиту він взяв участь у Міжнародній конференції омбудсменів, під час якої значну увагу приділили питанню російсько-української війни. Про це Максим Козицький повідомив на своїй сторінці у Facebook.

У своїй промові він наголосив, що ця нагорода належить усім українським воїнам, які ризикують життям на передовій, медикам та рятувальникам, що працюють у складних умовах, а також усім українцям, які попри війну залишаються на батьківщині та вірять у її майбутнє.

“Ми всі дуже хочемо миру. Але справжній мир для українців – це більше, ніж просто кінець війни. Це насамперед справедливе покарання для всіх, хто віддавав та продовжує віддавати злoчиннi людиновбивчі накази, на чолі з керманичем держави-теpopистки, і для всіх, хто втратив все людське й виконує це божевілля. Це повернення наших земель. Це відбудова зруйнованих міст і сіл. Це повне відшкодування збитків”, — написав Козицький.

Він закликав міжнародну спільноту підтримати Україну та подякував громаді Кассіно за підтримку. Очільник області провів кілька важливих зустрічей. Зокрема, він поспілкувався з Віцепрезидентом Спільноти Святого Егідія та координатором її гуманітарної місії в Україні – Адріано Роккуччі. Також в межах поїздки він зустрівся з Кардиналом Матео Дзуппі – Президентом Італійської Єпископської Конференції. Нагадаємо, нещодавно в італійському місті Кассіно, що в регіонї Лаціо, у рамках ініціативи “Ми і світ” відкрили виставку “Маріуполь: втрачена велич”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності