Підозрюваному у вбивстві Фаріон призначили судово-психіатричну експертизу

Софія Семчишин

Якщо його визнають неосудним, адвокати родини Фаріон вимагатимуть повторного обстеження

В’ячеславу Зінченку, якого підозрюють у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон, призначили судово-психіатричну експертизу. Про це, як передає Громадське, 13 вересня на пресконференції повідомила Наталія Романик, адвокатка доньки Ірини Фаріон.

Вона зазначила, що для підозрюваного призначили судово-медичну експертизу, щоб визначити, чи є він осудним. Наразі проводять амбулаторну судово-психіатричну експертизу. Якщо підозрюваного визнають неосудним, сторона обвинувачення вимагатиме повторної експертизи. 

Захист потерпілої сторони вимагатиме перекваліфікації обвинувачення на другу частину цієї ж статті, яка передбачає довічне позбавлення волі. У цій частині йдеться про вбивство з особливою жорстокістю, з корисливих або хуліганських мотивів. Як пояснила адвокатка Наталія Романик, їй стали відомі факти, які «свідчать про те, що є вагомі підстави для перекваліфікації статті».

За її словами, наразі правоохоронці «майже цілодобово» працюють над проведенням слідчих дій, зокрема допитів та слідчих експериментів.

Нагадаємо, вбивство Ірини Фаріон затримали ввечері 19 липня. Невідомий вистрілив у мовознавицю, коли вона перебувала біля свого будинку на вулиці Масарика у Львові. Зловмисник вистрілив жінці в голову, її у критичному стані госпіталізували до Першого ТМО Львова. Близько 23:30 у п’ятницю, 19 липня, стало відомо, що, попри зусилля медиків, Ірина Фаріон померла. Правоохоронці затримали 18-річного В’ячеслава Зінченка у нього вдома в Дніпрі на шостий день після вбивства.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності