На Львівщині завершують ремонт мосту, який зруйнувала повінь 16 років тому

Зруйнувала повінь 16 років тому: на Львівщині завершують ремонт мосту

Міст вже частково відкритий для місцевих мешканців та спецтранспорту

У селі Монастирець завершують ремонт мосту через річку Дністер, який зруйнувало під час повені ще у 2008 році. Місцеві мешканці користувалися аварійним тимчасовим мостом, поки він повністю не обвалився минулого року. Про це 13 вересня повідомили у Департаменті дорожнього господарства Львівської ОДА.

Цього року міст планують відкрити для всього транспорту

Міст розташований на дорозі Монастирець-Поляна в межах Комарнівської територіальної громади. Його довжина 50 метрів. У 2008 році його частково зруйнувало під час повені, тоді ж розпочали будівництво нової переправи, але через брак коштів роботи зупинили. Відтоді місцеві мешканці користувалися тимчасовим старим дерев’яним мостом, який з’єднував села Монастирець і Поляна, але у липні 2023 року він повністю обвалився.

Після цього вирішили відновили будівництво нової бетонної переправи. На ремонт передбачили фінансування з Державного дорожнього фонду. Основні роботи, включаючи монтаж металевих балок, влаштування залізобетонної плити, бетонування конусів і встановлення огорож, вже виконали. Наприкінці 2023 року міст частково відкрили для місцевих жителів і екстрених служб.

Цього року заплановано завершити всі ремонтні роботи, після чого міст планують повністю відкрити для проїзду транспорту. Наразі тривають роботи з укладання асфальтобетонного покриття на мосту та підходах до нього.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності