Зі Львівщини військовим передали ще 63 ударні дрони

Зі Львівщини військовим передали 63 ударні дрони

На виробництво ударних безпілотників для ЗСУ з бюджету Львівщини скерували 300 тисяч гривень

Військовим передали понад 60 ударних безпілотників, виготовлених на умовах співфінансування з обласного бюджету Львівщини. У межах Програми підвищення конкурентоспроможності на виготовлення цих БпЛА виділили 300 тисяч гривень. Про це 13 вересня повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації

“У результаті співпраці Львівської ОВА, благодійників та виробника безпілотних літальних апаратів, наші захисники отримали чергову партію із 63 FPV-дронів, які виготовили за фінансової підтримки з обласного бюджету”, — йдеться у повідомленні.

Дрони оснащені нічними камерами

Дрони мають різну комплектацію і здатні нести від 1,5 до 3 кілограмів бойового навантаження у потрібну точку, а дальність їхнього польоту – до 15 кілометрів. Також усі вони оснащені нічними камерами. “Перевага таких БпЛА – можливість зберегти життя оператора, при цьому завдати ворогу значних втрат техніки та особового складу”, — йдеться у повідомленні.  

Кому передали дрони

Дрони отримають бійці 67-ї окремої механізованої бригади, 101-ї та 125-ї бригад Сил територіальної оборони, спецпідрозділу Національної Гвардії. Їх виготовили на Львівщині на замовлення Міжнародного благодійного фонду “Вектор надії”, який звернувся до ОВА з проханням підтримати процес виробництва.

“Вартість усіх 63-х дронів становить 1 мільйон 344 тисячі гривень, з яких 300 тисяч – кошти обласного бюджету”, — повідомляють у Львівській ОВА.

Цю суму виділили у межах Програми підвищення конкурентоспроможності. Одним із її завдань є підтримка волонтерських організацій та виробничих підприємств області для виготовлення та закупівлі військової техніки для потреб захисників, йдеться у повідомленні.

У межах програми з обласного бюджету на безповоротній основі надають фінансову підтримку підприємствам у розмірі 50% від загальної суми (від 100 до 300 тис. грн), необхідної для виробництва товарів для ЗСУ. Якщо загальна вартість товарів перевищує 600 тис. грн, то залишок від суми підприємствам оплачують волонтерські організації.

“Наша програма дає змогу підтримати волонтерські ініціативи, націлені на підсилення наших військових. Цьогоріч з обласного бюджету на цей напрям передбачили 9 мільйонів 900 тисяч гривень. Станом на сьогодні акредитували 18 виробничих підприємств та 22 волонтерські організації, яких ми будемо дофінансовувати“, – зауважив перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

Нагадаємо, на початку вересня зі Львівщини на передову передали 450 дронів для українських захисників. А загалом у межах проєкту “Пташки Перемоги” зібрали для ЗСУ вже 218 мільйонів гривень та передали бійцям майже 10 тисяч 500 дронів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності