Застрягнув у Дністрі разом з друзями: суд на Львівщині оштрафував матір підлітка

Матір застряглого посеред Дністра хлопця оштрафували

Хлопець разом з друзями застрягнули посеред річки через сильну течію, тож їх діставали рятувальники

Миколаївський райсуд визнав винною матір підлітка, якого діставали рятувальники з річки Дністер. Хлопець разом з друзями вирішив скупатися в річці й через сильну течію підлітки не могли самостійно вибратись з води. Матір оштрафували через перебування сина без нагляду у небезпечному місці, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у четвер, 12 вересня, у Єдиному державному реєстрі. Чи оштрафували батьків інших хлопців — невідомо.

Хлопця разом з друзями діставали з річки

За матеріалами справи, 7 серпня ввечері син Катерини Є. разом з другом поїхав на велосипеді в село Підгірці поплавати у Дністрі. Через сильну течію, підліток не міг самостійно вибратись з води, тож дитину рятували надзвичайники. Матір хлопця пояснила, що дізналася про випадок вже тоді, як син повернувся додому. Підліток розповів їй, що на річці була сильна течія, тому він “зачепився за гілку дерева та почав кричати про допомогу”.

Хлопець був в небезпечному місці без нагляду дорослих, тож на його матір склали протокол про неналежне виконання батьківських обов’язків. “Ухилилася від виконання своїх батьківських обов`язків щодо виховання неповнолітнього сина, внаслідок чого він перебував у небезпечному місці без належного нагляду з боку матері, а саме перепливав річку Дністер, де була течія, що як наслідок мало загрозу для його життя і здоров`я,” — йдеться у постанові.

Матір свою вину визнала й вказала, що розуміє наслідки, які могли настати та пообіцяла провести із сином виховну роботу. Суддя постановив оштрафувати Катерину Є. на 860 грн. Крім того, порушниця сплатить 606 грн судового збору. Штраф потрібно сплатити протягом 15 днів, інакше суму можуть подвоїти. Постанову ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Чи оштрафували батьків інших підлітків наразі невідомо

Раніше у ДСНС повідомляли, що рятували трьох хлопців родом з Нового Роздолу віком 12-14 років, які застрягли на острівці посеред річки. В документі йдеться, що разом із сином Катерини Є., рятувальники витягали з води і його неповнолітнього товариша, однак чи складали протокол і на його батьків — наразі невідомо.

Нагадаємо, на Львівщині судили батька, чий п’яний 16-річний син вдарив ножем людину в під’їзді. Батько заявив в суді, що син має нести відповідальність самостійно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності