Держекоінспекція знайшла на Сихові місце, де в Зубру стікає каналізація

Забруднена вода Зубри

Тепер справа за правоохоронними органами

Державна екологічна інспекція у Львівській області знайшла місце, де каналізаційні стоки Львова потрапляють у річку Зубра. Про це 12 вересня повідомила Солонківська територіальна громада, яка днем раніше першою заявила про екологічну катастрофу на Зубрі.

Перед цим фахівці Держекоінспекції відібрала проби з водойми і дійшли висновку, що відходи з каналізаційної мережі Львова потрапили у річку Зубра в районі вулиці Хоткевича, що на Сихові. Сам там з колектора витікає забруднена вода. В районі вулиці Хоткевича також зафіксували максимальне перевищення норм забруднюючих речовин.

Так, рівень азоту амонійного в воді Зубри там перевищений у 18 разів і потім по річищу він поступово рівень забруднення поступово зменшується, що свідчить про те, що азот потрапив у воду річки саме на вулиці Хоткевича. Таке ж саме перевищення виявлене по фосфатах, залізу та інших показниках. Про це у коментарі заявив заступник Державної екологічної інспекції у Львівській області Василь Стрищак.

⚡️⚡️⚡️ Щодо забруднення річки Зубра офіційний коментар Державна екологічна інспекція у Львівській області , яка відібрала проби з водойми✅Підтверджено: Львівські каналізаційні стоки потрапили у річку Зубра в районі Хоткевича, що на Сихові. Там вона бере свій початок, фекалії потрапляють у колектор, а звідти витікають з річкою у нашу громаду. Детальніше у коментарі❗️Відповідні листи вже надіслані до Львівська міська рада та Поліція Львівської області. Тепер справа за правоохоронними органами.Ми Солонківська територіальна громада тримаємо справу під контролем

Posted by Солонківська територіальна громада on Thursday, September 12, 2024

Як зазначили в Солонківській ТГ, тепер справа за правоохоронними органами. Відповідні листи про екологічне лихо в річці Зубра вже надіслали до Львівської міської ради і поліції Львівської області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності