Донецький технічний університет запрацює в Дрогобичі

Депутати дозволили Донецькому вишу орендувати приміщення у Дрогобичі
Фото: Дрогобицька міська рада

Депутати дозволили Донецькому вишу орендувати приміщення для можливості очного навчання в Дрогобичі

У Дрогобичі планує відновити очне навчання Донецький національний технічний університет. Місцеві депутати дозволили вишу орендувати комунальне приміщення. Зараз університет працює лише дистанційно, однак згодом студенти зможуть ходити на навчання, про це повідомили у Дрогобицькій міськраді.

Донецький виш раніше навчав студентів лише дистанційно

Як йдеться у повідомленні, один з найстаріших українських ВНЗ, Донецький національний технічний університет, планує релокувати до Дрогобича. Раніше університет переїжджав двічі. Спершу до Покровська, а згодом у Луцьк. Однак навчання здійснювали лише дистанційно. У місті на Львівщині він запрацює очно вперше з 2014 року.

Тиждень тому депутати надали дозвіл на укладення договору оренди нежитлового приміщення. “Зупинились на приміщенні архіву, розташованому на вулиці Самбірській, 76, площею 742,2 кв. м,” — йдеться в повідомленні.

Університет працює з 1921 року

Як зазначив міський голова Дрогобича, таким чином хочуть розвинути у місті не лише гуманітарну, а й технічну освіту: “Мова не йде про конкуренцію з педагогічним університетом. Мова йде про розвиток технічної освіти та утвердження Дрогобича в статусі університетського міста, де молодь матиме вибір між гуманітарними спеціальностями ДДПУ ім. Франка та технічними напрямками ще одного вишу”.

До слова, Донецький національний технічний університет був заснований у 1921 році та є одним з найстарших вишів України. До 2014 року в ньому навчалось понад 20 тисяч студентів.

Нагадаємо, львівський коледж очолив рейтинг популярності серед вступників України за кількістю заяв.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності