Митники Львівщини перехопили 39 стародруків з Німеччини на пункті пропуску з Польщею

а Львівщині намагалися ввезти 39 старовинних книг в Україну

Столітні книги спробували ввезти в Україну незаконно

На Львівщині, через пункт пропуску “Смільниця — Кросценко”, зі сторони Польщі, чоловік спробував незаконно ввезти в Україну 39 старих книг, які були видані близько 100 років тому в Німеччині. Митники вилучили знахідку і склали протокол про порушення митних правил, повідомила пресслужба Західного регіонального управління ДПСУ, 12 вересня.

Книги часів Ваймарської Республіки

Як йдеться в повідомленні ДПСУ, 11 вересня на кордоні з Польщею прикордонники зупинили водія для перевірки. У нього в авто виявили 39 стародруків виданих у Німеччині часів Ваймарської Республіки, яка існувала близько 100 років тому.

Зі слів водія транспортного засобу, в якому виявили видання 20-30 років минулого століття, книжки є передачею, яку він забрав у Німеччині та мав віддати в Києві. Знахідки працівники митниці вилучили та склали протокол про порушення митних правил”, — йдеться в повідомленні ДПСУ.

Нагадаємо, 11 вересня митники на Львівщині митники викрили 49-річну жінку, яка хотіла вивезти з України дві ікони “Господа Вседержителя”, які можуть мати історичну цінність. Також вона намагалась вивезти два ножі. Знахідки вилучили та направили на експертизу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності