На Львівщині засудили 24-річного водія за пʼяну ДТП в якій загинув пасажир

На Львівщині засудили 23-річного водія за пʼяну ДТП в якій загинув пасажир

Водій Mazda в стані алкогольного сп'яніння виїхав за межі дороги та перекинувся

Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області визнав винним 24-річного Дмитра Г. у ДТП, в якій загинув пасажир його авто. Обвинувачений керував автомобілем в стані алкогольного спʼяніння. Про це йдеться у вироку, який опублікували 11 вересня в Єдиному державному реєстрі.

Деталі аварії

ДТП трапилась ще в травні 2023 року, близько 6:30, на дорозі “Львів — Луцьк” неподалік села Новий Став, Львівського району. Дмитро Г. на Mazda 6 не впорався з керуванням і виїхав за межі дороги та перекинувся, до того зачепивши електроопору. Внаслідок ДТП 23-річний пасажир автомобіля від отриманих травм помер в машині швидкої медичної допомоги. Правоохоронці встановили, що винуватець аварії керував автівкою в стані алкогольного спʼяніння.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому визнав повністю та підтвердив обставини, щиро розкаявся. Мати загиблого жодних претензій до обвинуваченого не має, обвинувачений щиро розкаявся у вчиненому та попросив вибачення перед нею. Крім того, відшкодував 10 тис. грн. Також між потерпілою та обвинуваченим був укладений договір про відшкодування моральної шкоди, згідно з яким обвинувачений зобов`язався відшкодувати потерпілій 4 тис. доларів для купівлі та встановлення пам`ятника її загиблому сину” — йдеться у вироку.

Вивчивши матеріали справи, суд визнав Дмитра Г. винним у вчиненні кримінального правопорушення. Йому призначили покарання у вигляді 5,5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на пʼять років. Також суд зобовʼязав стягнути з обвинуваченого понад 4 тис. грн судових витрат.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності