Львівський ТЦК та СП роз’яснив конфлікт із мобілізацією чоловіка з бронюванням

Львівський ТЦК та СП роз’яснив конфлікт із мобілізацією чоловіка з бронюванням

Військові заявили, що чоловіка не було в офіційних списках заброньованих осіб

На Львівщині виник черговий конфлікт між чоловіком призовного віку та працівниками ТЦК. У соцмережах поширили інформацію про те, що у Дрогобичі працівники ТЦК мобілізували 53-річного чоловіка, який мав бронювання від призову на службу. У середу, 11 вересня, у Львівському обласному ТЦК та СП пояснили, що насправді у чоловіка не було таких документів.

Чоловік подав до суду позов про звільнення від служби

Напередодні, 9 вересня, у соцмережах з'явилася інформація, що Дрогобицький центр комплектування мобілізував чоловіка, який стверджує, що мав відстрочку від служби. Через це він подав позов до суду, вимагаючи звільнити його від військової служби. Проте у Львівському обласному ТЦК та СП зазначили, що 53-річний чоловік працював у мережі супермаркетів, яка дійсно забронювала частину співробітників. Проте його прізвища у цьому списку не було, і центр комплектування не отримував документів про інше бронювання.

“Отож військовозобов'язаний громадянин мобілізований згідно норм закону. Рішенням ВЛК був визнаний придатний до військової служби. На сьогодні є військовослужбовцем і виконує свої обов'язки. Ми не можемо, та й не хочемо, здогадуватися про мотиви громадянина подавати заяву до суду на РТЦК. Лише наголосимо, що служба в ЗСУ є почесним обов'язком військовозобов'язаних громадян України”, — пояснили у ТЦК.

Наразі чоловік служить у ЗСУ. У ТЦК також уточнили процедуру бронювання, зокрема відповідно до змін від 16 серпня 2024 року, підприємства можуть бронювати своїх працівників від мобілізації, надаючи документи через Міністерство економіки та оборони. Заброньовані особи отримують витяг, який підтверджує їхнє право на відстрочку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності