• Головна
  • Новини Львівщини
  • Розслідування НАБУ і САП на Львівській митниці: ексслужбовця підозрюють у мільйонних збитках державі

Розслідування НАБУ і САП на Львівській митниці: ексслужбовця підозрюють у мільйонних збитках державі

Розслідування НАБУ і САП на Львівській митниці: ексслужбовця підозрюють у мільйонних збитках державі

Колишнього службовця Львівської митниці підозрюють у спричиненні масштабних збитків державі

НАБУ і САП спільно з УСБУ у Львівській області повідомили про підозру колишньому службовцю Львівської митниці та ще одному чоловіку, дії яких призвели до збитків державі на суму понад 15 млн грн. Про це 10 вересня повідомили у НАБУ.

У квітні 2023 року службовець митниці посприяв незаконному перевезенню, без сплати обов’язкових митних платежів, громадянином України на вантажному автомобілі у пункті пропуску “Угринів-Долгобичув” мобільних телефонів, навушників, планшетів, ноутбуків, моноблоків різних торгових марок.

“Він, зокрема, вніс неправдиві відомості до автоматизованої системи митного оформлення “Інспектор” про те, що транспортний засіб, який перевозив вказану продукцію, був “порожній””, — йдеться у повідомленні. А отже, на територію України потрапили товари без сплати мита на загальну суму понад 15 млн грн.

В Управлінні СБУ Львівщини уточнили, що ексмитник дозволив ввезти в Україну незадекларованих гаджетів на понад 66 млн грн. За оперативними даними, до злочинної оборудки причетна організована група, учасником якої був також службовець митного посту “Угринів”. “Фігуранти «не помічали» у зоні митного контролю контрабандний товар в автомобілях”, — йдеться у повідомленні СБУ Львівщини.

У квітні 2023 року правоохоронці затримали державного інспектора митного посту та водія вантажівки, які намагались приховано ввезти понад 5 тис. 700 одиниць техніки.

Чоловікам повідомили про підозру за:

  • зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки;
  • службове підроблення;
  • ухилення від сплати податків та обов'язкових платежів в особливо великих розмірах.

Вже готують документи для обрання підозрюваним міри запобіжного заходу. Також встановлюють й інших учасники протиправної схеми. Усе майно вартістю понад 66 млн грн передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Агентство згодом реалізувало цю продукцію, що дозволило покрити несплачені митні платежі.

Нагадаємо, на Львівщині затримали митного інспектора, якого підозрюють у продажу фальшивих документів ухилянтам. Він допомагав чоловікам оформити медичні довідки для виїзду за кордон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності