Зі Львова медики відправили 19 військових на реабілітацію до Європи

Львівські медики відправили 19 українських захисників на реабілітацію до Європи

Військові уже кілька місяців лікувались в Україні

Медики з Львівського обласного центру Екстреної медичної допомоги та Медицини катастроф відправили 19 українських захисників на реабілітацію до трьох країн Європи. Військові вирушили до Німеччини, Франції та Норвегії. Про це 10 вересня повідомила пресслужба обласного центру.

Евакуація в спеціальних медичних автобусах

Спеціальними медичними автобусами, а також машинами Екстреної медичної допомоги до польського Ряшева, звідки хлопці літаком вирушать в клініки Німеччини, Франції та Норвегії, транспортовано 19 захисників України” — йдеться в повідомленні центру екстронної медицини.

За словами медиків, бійці уже пройшли кількамісячні лікування в Україні та перенесли не одну операцію. Загалом центр медицини катастроф тільки за 2024 рік здійснив 130 медичних евакуацій та транспортував понад 600 осіб.

Нагадаємо, Львівщина є першою в Україні областю, яка має власну програму абілітацій — соціальної реабілітації для військових. Деталі програми розповіла LVIV.MEDIA заступниця голови Львівської ОВА Христина Замула. Програму планують запустити в середині вересня 2024 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності