Водій вантажівки уник покарання за важку ДТП з мотоциклістом на Львівщині

На Львівщині 58-річний водій вантажівки уник покарання за ДТП мотоциклістом

Внаслідок зіткнення 38-річний мотоцикліст отримав тяжкі тілесні ушкодження

 Пустомитівський районний суд Львівської області виніс вирок 58-річному Роману Ч., який спричинив ДТП з 38-річним мотоциклістом. Внаслідок ДТП мотоцикліст отримав тяжкі тілесні ушкодження з ознакою небезпеки для життя в момент аварії. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 9 вересня в Єдиному державному реєстрі.

Деталі аварії

ДТП трапилась ще 27 вересня 2023 року на обʼїзній в селі Скнилів, поблизу Львова. Обвинувачений Роман Ч. на вантажівці МАЗ зіткнувся з 38-річним водієм мотоцикла Jawa. Внаслідок ДТП мотоцикліст отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований у реанімацію. На судовому засіданні 58-річний винуватець розповів, що не розрахував швидкість перед розворотом у не дозволеному місці й зіткнувся із мотоциклом. Свою вину він визнав та просив суд суворо не карати. Також суд зазначив, що Роман Ч. самостійно відшкодував витрати за наслідки аварії.

Відтак суд визнав Романа Ч. винним у вчиненні кримінального правопорушення. Йому призначили три роки позбавлення волі, однак звільнили від покарання. Він зобовʼязаний періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації. Також з 58-річного обвинуваченого стягнуть 25,4 тис. грн судових витрат.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності