На Львівщині батька й сина судитимуть за торгівлю зброєю

Зброя

На Львівщині суд розгляне справу родини зі Запоріжжя

На Львівщині судитимуть батька з сином, обвинувачених у торгівлі зброєю та боєприпасами. Про це 9 вересня повідомили у поліції Львівської області.

“Двоє мешканців Запоріжжя – батько та син віком 56 та 26 років займались незаконним придбанням, зберіганням та збутом: автоматів Калашникова, патронів, гранат різних типів, а також інших видів зброї та боєприпасів”, — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці задокументували кілька фактів незаконного збуту зброї та боєприпасів та затримали одного з них у Запоріжжі під час збуту 25 гранат.

Під час обшуків у помешканні батька та сина виявили та вилучили:

  • 10 гранат, 20 корпусів та 9 підривачів до гранат, 14 підривачів типу УЗРГМ,
  • постріл до гранатомета,
  • понад 7700 набоїв різного калібру,
  • три автомати та 15 магазинів до них,
  • кулемет Дегтярьова,
  • снайперську рушницю та 6 магазинів до неї, три рушниці, два карабіни з магазином, гвинтівку,
  • тротилові шашки загальною вагою 1 кг.

Досудове розслідування за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, вчинене за попередньою змовою групою осіб, уже завершили. Обвинувальний акт скерували на розгляд суду. Санкція статті передбачає позбавлення волі до семи років.

Водночас у прокуратурі Львівської області уточнили, що вже відомо про те, що батько з сином у грудні минулого року за 1 тис. 900 доларів США продали місцевому мешканцю два автомати Калашникова та бойові припаси в кількості 1 тис. 080 патронів до автоматів та кулеметів системи Калашникова. Пізніше за 700 доларів США збули наступальні та оборонні осколкові ручні гранати. Отримані гроші розділили між собою.

Нагадаємо, у червні у Львові затримали кримінального авторитета із Запоріжжя. Він був оголошений у розшук ще у жовтні 2023 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності