Інспектор Львівської митниці за 13 тисяч доларів оформляв “білі квитки” для виїзду за кордон

Фальшиві документи за 13 тис. доларів: на Львівщині затримали митника

Послугами митника скористалися троє ухилянтів

На Львівщині затримали митного інспектора, якого підозрюють у продажу фальшивих документів ухилянтам. Він допомагав чоловікам оформити медичні довідки для виїзду за кордон. Про це 9 вересня повідомили у Спецпрокуратурі Західного регіону.

За виїзд поза пунктом пропуску митник брав 10 тисяч доларів

За даними слідства, 29-річний інспектор за 13 тисяч доларів допомагав військовозобов'язаним оформляти підроблені медичні довідки, які засвідчували їхню непридатність до служби в армії. Це дозволяло чоловікам нелегально виїжджати до країн Євросоюзу. Як уточнили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України у таку суму митник оцінював вартість так званого “білого квитка”, натомість його допомога у виїзді поза межами пункту пропуску вартувала 10 тис. доларів.

“Організатором незаконного каналу виявився співробітник регіональної митниці. У змові зі спільниками ділок пропонував охочим кілька варіантів переправлення до європейських країн — як через офіційні пункти пропуску, так і поза ними — вартість “послуги” ділки формували залежно від її різновиду”,уточнили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Митника залишили під вартою із можливістю застави у 240 тис. грн

Інспектора затримали під час отримання другої частини хабаря в розмірі 3 тисяч доларів. Перед тим він уже отримав 10 тисяч як аванс. Під час слідства встановили, що його послугами скористалися троє мешканців Львівщини. Суд вирішив залишити підозрюваного під вартою, але йому дали можливість внести заставу понад 240 тисяч гривень. Триває перевірка щодо інших можливих учасників злочину. За словами журналіста-розслідувача Тараса Середича, в інформації Спецпрокуратурі Західного регіон йдеться про митного інспектора Олеся Кіру, якого відправили до слідчого ізолятора.

Нагадаємо, що цього працівника Львівської митниці 4 вересня затримали за підозрою в незаконному переправленні людей за кордон і наступного дня звільнили з посади. За даними LVIV.MEDIA, Олесь Кіра є колишнім зятем ексдепутатки Верховної Ради Оксани Юринець. У коментарі для нашого сайту вона підтвердила цю інформацію. “Бог нас милував від цієї родини. Торік моя донька розлучилася з цим чоловіком. Тому зараз ми не маємо до нього жодного відношення”, — заявила Оксана Юринець.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності