Американський хірург у Львові прооперував жінку зі складною патологією ніг

У Львові врятували жінку зі складною патологією суглобів обидвох ніг

62-річна жінка мала вроджену ваду і майже втратила можливість ходити

У Львові місцеві хірурги разом з американським колегою прооперували пацієнтку, яка все життя жила із патологією кульшових суглобів. Через вроджену хворобу 62-річна жінка не могла нормально ходити. Пацієнтці замінили суглоби на обидвох ногах, про це повідомили у Першому ТМО Львова.

За словами медиків, в Антоніни була вроджена патологія суглоба з народження — вивих стегна кульшового суглоба. Дівчинка постійно кульгала, згодом хвороба прогресувала і вразила суглоб іншої ноги також. Антоніна проходила консервативне лікування — їй систематично накладали гіпс та коригувальні пов’язки, проте на операцію жінка не наважувалася. Коли вперше завагітніла, у породіллі був помітно викривлений таз, однак лікарі дозволили жінці народжувати природним шляхом. Через отриману при народженні травму, дитина Антоніни отримала важку форму ДЦП. Надалі жінка народила ще трьох здорових дітей шляхом кесаревого розтину.

Жінка наважилась на операцію у 62-річному віці, коли не змогла ходити

Наважилася на операцію Антоніна вже тоді, як майже не могла ходити. Лікарі у Львові діагностували ускладнений двобічний диспластичний коксартроз VI стадії. Тож жінці призначили дві операції. На першому втручанні пацієнтці провели тотальне ендопротезування правого кульшового суглоба.

Головки стегнової кістки вже не було. Вона була настільки деформована, що було дуже важко орієнтуватись по анатомії. Було багато кісткових розростань. В суглобі були вільні кісткові утвори, які виникли внаслідок тривалого хронічного процесу,” — зазначив завідувач відділення ортопедії та травматології Лікарні Святого Пантелеймона Василь Рокита. Другу ж операцію зробили з інтервалом у чотири місяці, аби жінка не була прикутою до ліжка, а могла рухатись з допомогою ходунців.

Наразі Антоніна проходить реабілітацію із фізіотерапевтом і незабаром зможе повноцінно ходити.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності