Вбивство таксиста на Львівщині: злочинець отримав вирок через 12 років після злочину

Розшукували понад сім років: суд виніс вирок вбивці львівського таксиста

У 2012 році обвинувачений застрелив таксиста, закопав його тіло та спалив машину

Городоцький районний суд Львівської області визнав винним 38-річного мешканця області Назара Дубенського в умисному вбивстві Ігоря Пака. Резонансний злочин стався ще 12 років тому, під час чемпіонату Євро-2012. Потерпілий тоді підпрацьовував таксистом і саме пасажир його застрелив.

Поліція працювала над розкриттям злочину понад 7 років, а суди тривали ще 4. І лише 30 серпня 2024 року злочинець отримав вирок.

Заховав труп та спалив машину

Резонансне вбивство сталося у червні 2012 року, під час чемпіонату Європи з футболу, який тоді проходив в Україні. З матеріалів справи відомо, що потерпілий 27-річний Ігор Пак, був працівником Львівського апеляційного господарського суду, однак під час Євро підробляв таксистом. Вночі на своєму Opel Astra він підібрав Назара Дубенського поблизу ТЦ “Магнус”, що у центрі Львова, і повіз до села Суховоля.

Під час поїздки між водієм та пасажиром виникла суперечка — виявилося, що у Дубенського не вистачає грошей, аби заплатити за поїздку. Попри те, водій таки довіз чоловіка до дому, з надією, що той таки заплатить.

Однак приїхавши за адресою, пасажир Дубенський витягнув пістолет та вистрілив таксисту в голову. Вбивця замотав тіло поліетиленовим пакетом, після цього закопав. А машину Opel Astra злочинець спалив в лісосмузі поблизу Зимної Води.

Подали в розшук лише через 7 років

Останки тіла Ігоря Пака знайшли тільки через 7 років після вбивства. Після проведення експертиз, у січні 2019 року, слідчі оголосили у розшук підозрюваного у злочині. А затримати Дубенського вдалося лише у 2020 році на Київщині.

13 років тюрми

Досудове розслідування тривало ще 4 роки. Попри наявні докази, Назар Дубенський під час судового засідання своєї вини не визнав і відмовився давати показання. Однак на суді свідчили знайомі злочинця, які розповіли, як він в ніч вбивства телефонував та просив допомоги закопати тіло і спалити машину. Також прокурори покази відео із зізнанням вбивці у злочині.

Відтак суд визнав Назара Дубенського винним в умисному вбивстві. Йому призначили 13 років позбавлення волі. Строк відбування покарання рахують з моменту затримання вбивці. Тобто Дубенський проведе у в’язниці ще 9 років. Також з обвинуваченого зобовʼязані стягнути понад 2,2 млн грн за цивільні позови родичів жертви.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності