У 36-річного львів’янина під час медогляду на військову службу виявили ВІЛ

У 36-річного львів’янина під час медогляду на військову службу виявили ВІЛ

Чоловікові вручили повістку на ВЛК, де і діагностували хворобу

Чоловікові під час роботи вручили повістку для мобілізації на військову службу. Військовозобов’язаний повістку взяв і пішов на ВЛК, де у нього виявили ВІЛ. Хоч випадок трапився кілька місяців тому, про це повідомили у Другому медичному об’єднанні Львова лише у четвер, 5 вересня.

Чоловікові призначили довічне лікування

36-річний львів’янин Ігор (ім'я змінене) працює вкладником асфальту. Під час роботи йому вручили повістку, і чоловік почав проходити медичний огляд, під час якого медики зробили йому швидкий тест на ВІЛ. Тест виявився позитивним.

З ВЛК чоловіка направили до Центру інтегрованих медико-соціальних послуг. Лікарі підтвердили діагноз і призначили антиретровірусну терапію, він повинен був приймаючи лише одну таблетку в день. Однак чоловік відмовився від лікування і вже за кілька місяців вже не зміг самостійно дихати.

“Усе почалося невинно — йому заважав працювати вологий кашель і температура 38,5 С, дуже скоро Ігор уже потребував кисневої підтримки, бо не міг самостійно дихати. Так буває, коли організм виснажений ВІЛ, приєднуються інші інфекції, цей стан називається коінфекція туберкульоз/ВІЛ”, — розповіли медики.

Нещодавно у львів’янина діагностували дисемінований туберкульоз та пневмоцистну пневмонію, що розвинулись на тлі ВІЛ. Зараз чоловіка лікується у Центрі легеневого здоров'я, де отримує необхідну допомогу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності