На Львівщині школяр на електросамокаті збив малолітню дівчинку: батька оштрафували

Ноги людини на електросамокаті на дорозі

Батько неповнолітнього сплатить 850 грн штрафу

Сокальський районний суд постановив оштрафувати батька неповнолітнього хлопця, який наїхав на електросамокаті на дитину. За неналежне виконання батьківських обов'язків чоловік сплатить 850 грн штрафу. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 4 вересня у Єдиному державному реєстрі.

Випадок трапився у Соснівці

За матеріалами справи, випадок трапився 13 червня в Соснівці. Неповнолітній син Миколи П. за кермом електросамоката збив на малолітню дівчинку на площі Галицькій. Таким чином хлопець порушив правила дорожнього руху. У якому стані була дитина після наїзду в постанові не вказали.

На судовому засіданні порушник свою вину визнав та просив суворо не карати. Суд призначив Миколі П. штраф за неналежне виконання батьківських обов’язків — 850 грн. Окрім штрафу він має сплатити судовий збір розміром 606 грн. Постанову суду можна оскаржити протягом десяти днів з дня винесення.

До слова, малолітніми вважають тих дітей, які ще не досягли 14-річного віку. Неповнолітні ж це діти віком від 14 до 18 років. Неповнолітня особа за статтею 1179 ЦК України відповідає за завдану нею шкоду на самостійно загальних підставах. Якщо ж у неповнолітнього недостатньо майна для відшкодування, то шкоду сплачують батьки чи опікуни.

Нагадаємо, у серпні судили неповнолітнього мешканця Червонограда, який на електросамокаті тяжко травмував дитину. Крім того, у Трускавці водія електросамоката оштрафували за п’яну їзду без прав.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності