На Львівщині чоловік незаконно експортував лісоматеріали майже на 150 тис. грн

Затриманий вантаж з лісоматеріалами

Детективи вважають, що зловмисник відмивав кошти від злочинного бізнесу

На Львівщині детективи Бюро економічної безпеки повідомили про підозру підприємцеві, якого викрили під час контрабанди лісоматеріалів. Інформація про це 4 вересня з’явилася на сторінці БЕБ у Telegram.

Слідчі встановили, що житель Львівщини використовував підроблені документи про законність походження деревини. На їх підставі він отримував дозвільні документи для фізичної особи-підприємця — сертифікат про походження лісоматеріалів і виготовлених з них пиломатеріалів. Надалі необроблену ліщину, хмиз ліщини та декоративний паркан підозрюваний експортував до країн ЄС.

Під час митного контролю у пункті пропуску факт використання підроблених товарно-супровідних документів викрили працівники БЕБ. Під час обшуків вони вилучили верстати, чорнову документацію та деревину загальним об’ємом понад 180 куб. м. Орієнтовна вартість лісоматеріалів становить 147 тис. грн.

Крім цього, детективи встановили факт легалізації зловмисником коштів, отриманих злочинним шляхом. Особі повідомили про підозру, а обвинувальний акт проти нього скерували до суду.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності