Директора школи на Львівщині оштрафували за призначення родичів на посади вчителів

Школа у Задвір'ї

Директор призначив дружину вчителькою математики, а сина — вчителем інформатики

Директора школи на Золочівщині оштрафували за статтею про конфлікт інтересів. Антін Максимів призначив свою дружину та сина вчителями у школі, якою керує. Відтак чоловік сплатить штраф, про це йдеться у постанові Буського районного суду, яку оприлюднили у Єдиному державному реєстрі.

У постанові не вказують імені директора, однак за відкритими даними Судової влади України відомо, що йдеться про Антіна Максиміва — директора Задвір'янського ОЗЗСО I-III ст.

Директор порушив закон про запобігання корупції

За матеріалами справи, 1 вересня 2022 року директор Задвір'янської школи Антін Максимів підписав одразу два накази, якими затвердив на посадах вчителів свою сім’ю. Так призначив вчителем інформатики свого сина, а на посаду вчителя математики — свою дружину. Таким чином Максимів порушив одразу дві частини закону про запобігання корупції: не запобіг конфлікту інтересів та не повідомив про нього у місцевий відділ освіти. Відтак 1 липня цього року на директора школи склали протокол.

Максимів подав до суду письмове пояснення, у якому не визнав свою вину: “Показав, що дружина прийнята Відділом освіти у 1991 році на посаду вчителя математики в Задвір`янську ЗОШ. Пізніше вона стала заступником директора Полоницької ЗОШ, після скорочення посади прийнята на посаду вчителя математики Задвір`янської ЗОШ. Даного рішення не приймав, однак подав письмову заяву про конфлікт інтересів. Такі ж дії вчинив відносно роботи сина”.

Справу Максиміва призначали до розгляду чотири рази

Попри пояснення Максиміва, суд визнав його винним в адмінправопорушенні. “В матеріалах справи наявні письмові заяви про конфлікт інтересів на ім`я відділу освіти, однак не має що такі були подані та зареєстрована у місцевому Відділі освіти чи НАЗК,” — йдеться у документі. Відтак директору Задвір'янського ОЗЗСО призначили покарання у вигляді штрафу — 3400 грн.

До слова, судові засідання по справі Максиміва призначили чотири рази. Востаннє представник підсудного просив відкласти справу у зв’язку з хворобою Антіна Максиміва. Однак суддя відмовив у задоволенні клопотання, мовляв, таким чином порушник хоче уникнути відповідальності. “Приходжу висновку про розгляд справи без участі правопорушника, оскільки подане ним клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку з перебуванням на лікарняному включно до 31.08.2024 року, суд розглядає як умисне затягування розгляду справи, з метою спливу строків притягнення до відповідальності, які спливають 01.09.2024 року,” — заявив суддя. Постанову ще можна оскаржити протягом десяти днів з дня проголошення.

За даними аналітичної системи YouControl, Антін Максимів керує школою у Задвір’ї з 2020 року. Його дружиною є Наталія Максимів. За 2023 рік директор задекларував більше пів мільйона зарплати за основним місцем роботи.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності