У Військовому ліцеї в Червонограді відкрили патріотичні мурали

У Військовому ліцеї Червонограда відкрили патріотичні мурали

На стінах зображені історичні постаті та сучасні герої України

У понеділок, 2 вересня, у Червонограді в місцевому Військовому ліцеї імені гетьмана Петра Сагайдачного відкрили два мурали. «Вони вистояли, щоб ми перемогли!» — таке гасло написали поруч із зображенням давніх та сучасних Героїв України. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Ліцеїсти самостійно обрали героїв для муралів

На стінах ліцею тепер зображені історичні постаті та сучасні герої. На першому стінописі — Лев Данилович, Петро Конашевич-Сагайдачний та Євген Коновалець, а на другому — випускник ліцею Віталій Габіцький та курсантка Єлизавета Козак, батьки якої теж служать у Збройних силах України. Проєкт реалізували художники з Association of Sacred Art за підтримки Благодійного Фонду Козицького, який профінансував усі роботи.

“Ці стінописи – про зв’язок нашого минулого і теперішнього, про силу та тяглість нашої військової традиції, про нескореність нашого народу. Мені дуже приємно, що цей проєкт втілили за принципом “Нічого для нас без нас”. Ліцеїсти методом голосування самі вирішили, хто з Героїв їх надихає і кого вони хочуть бачити на стінах ліцею під час стройової”, — написав Козицький.

Він також додав, що цей проєкт — лише початок ініціативи “СтрітАртЧервоноград”, яка передбачає створення нових художніх робіт у місті. Планують створити ще низку інших, зокрема з присвятою міжнародним партнерам та країнам, які стоять пліч-о-пліч з нами у теперішній боротьбі, а також найбільш пам’ятним подіям в історії України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності