На Львівщині від лептоспірозу помер 62-річний чоловік

На Львівщині загинув 62-річний чоловік від лептоспірозу

Чоловік не одразу звернувся до лікарів, бо думав що застудився

На Львівщині 62-річний чоловік помер від лептоспірозу. Це перший зафіксований випадок смерті пацієнта від цієї хвороби у 2024 році. Чоловік не одразу звернувся до лікарів, тому що думав, що у нього застуда. Про це 2 вересня повідомила пресслужба Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Чоловік звернувся до медиків через три тижні

Як повідомили в обласному центрі, чоловік заразився ще на початку серпня під час сільськогосподарських робіт. Однак під час появи перших симптомів він не звернувся до лікарів, бо думав, що у нього застуда. “Однак 21 серпня з'явилися сильні болі в м'язах та різко зменшилася кількість сечі – і його госпіталізували в один із медичних закладів Львівщини. Через два дні стан пацієнта погіршився, і його перевели у реанімаційне відділення. На жаль, врятувати чоловіка не вдалося” — йдеться в повідомленні Львівського обласного ЦКПХ. На Львівщині це перший цього року летальний випадок лептоспірозу. А загалом в області від початку року зареєстровано 12 випадків захворювання на лептоспіроз.

До слова, лептоспіроз — це інфекційне захворювання, спричинене бактерією Leptospira. Найчастіше джерелом інфікування є мишовидні гризуни. Збудник лептоспірозу може потрапити в організм навіть при найменших подряпинах чи мікротріщинах на шкірі та слизових оболонках. Щоб запобігти хворобі епідеміологи рекомендують:

  • не купатися і не рибалити у водоймах, не призначених для цього;
  • надягати засоби індивідуального захисту (зокрема, рукавички) при сільськогосподарських роботах;
  • мити овочі та фрукти перед споживанням;
  • ретельно мити руки після очищування картоплі чи інших овочів;
  • організовувати заходи з дератизації – винищення щурів та мишей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності