На Львівщині посадовців Держпродспоживслужби затримали під час отримання хабаря

Затримання хабарника

За це зловмисники обіцяли не створювати підприємцям перешкод в їх діяльності

На Львівщині посадовців Держпродспоживслужби викрили на зловживанні впливом та отриманні хабаря. Про це 30 серпня поінформувала Львівська обласна прокуратура.

Начальнику одного з управлінь Держпродспоживслужби України повідомили про підозру у зловживанні впливом. За даними слідства, службовець вимагав від представника підприємства 3000 доларів неправомірної вигоди. За це зловмисник обіцяв вплинути на своїх колег, щоб вони не перешкоджали роботі підприємства.

У разі відмови обіцяв створити штучні перешкоди під час отримання таких документів. Зокрема, за даними слідства, посадовці Держпродспоживслужби затягували видачу сертифікатів, а для взяття зразків, необхідних для проведення фітосанітарного контролю, вимагали вивантажувати вміст автомобілів. Через це порушувався температурний режим і рослини втрачали товарний вигляд.

Працівники ДБР затримали підозрюваного після одержання грошей. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Також про підозру у вимаганні та отриманні хабаря повідомили провідному спеціалісту одного із відділів ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області. Якщо вина його буде довезена, його можуть позбавити волі на строк до 10 років.

Він вимагав від представника одного з підприємств систематично платити йому хабарі. За це обіцяв безперешкодне проходження фітосанітарного контролю та видачу відповідних дозвільних документів, необхідних для експорту та імпорту рослин. Готуються підозри іще двом інспекторам. Під час обшуків у них вилучили документи, оргтехніку, а також 1,4 млн грн та 120 тис. доларів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності