Землю в Жовкві здали в оренду за ціну у 50 разів дорожчу від стартової

Жовківська міськрада здала в оренду землю в 50 разів дорожче початкової ціни

Переможець аукціону не підіймав ставки до третього раунду, лише на цьому етапі запропонував 700 тис. грн

У Жовкві 5 гектарів комунальної землі сільськогосподарського призначення здадуть в оренду за 700 тис. грн на рік. Переможець аукціону підняв ставку лише в третьому раунді, одразу в 50 разів дорожче початкової ціни. Про це йдеться на сторінці онлайн-аукціону Prozorro.Sale.

Земельна ділянка площею 5 га розташована за межами села Кулява і призначена для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Жовківська міська рада виставила землю під оренду за 15 тис. грн, однак здати її вдалося майже в 50 разів дорожче. Термін здачі в оренду — 20 років, а платити за землю орендар повинен щороку.

Переможець перебив ставку суперника на гривню

За право орендувати земельну ділянку змагалися п’ятеро учасників, серед яких три фермерські господарства. На етапі початкових заявок найвищу ціну за лот запропонувало ФГ “Богдан-агрос” — 20 тис. грн. Таким чином отримало перевагу — право останнім пропонувати ціну за лот та бачити ставки суперників.

Надалі фермерське господарство залишалося в лідерах торгів у першому та другому раундах. Однак вже в третьому — свою ставку підняв Андрій Скіра, який впродовж перших раундів тримав ціну 15,5 тис. грн. На фінальному етапі він запропонував 700 тис. грн. Відтак став переможцем аукціону. До слова, всього на гривню менше запропонувало ФГ “Кулява”.

За даними аналітичної системи YouControl, Андрій Скіра був співвласником ТОВ “Марс”, яке займалося торгівлею продовольчих товарів на Жовківщині. У 2010 році підприємство припинило свою роботу. Наразі він є керівником київської компанії “ТП ВІЖН Україна”, яка займається гуртовою торгівлею побутових електротоварів й електронної апаратури побутового призначення для приймання, записування, відтворювання звуку й зображення. Своєю чергою цією компанією володіє нідерландська компанія “TPV EUROPE HOLDING B.V”.

Нагадаємо, нещодавно у Жовкві продали землю під будівництво. За землю біля траси, що веде до пункту пропуску “Рава-Руська”, має заплатити понад 2,7 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності