У Львові лікарі успішно провели реконструкцію кишківника 11-річному хлопчику

У Львові лікарі успішно прооперували 11-річного хлопчика з реконструкцією кишківника

П’ять років тому у нього виявили злоякісну пухлину в тазу, яка вразила кишківник та сечовий міхур

Львівські лікарі успішно провели операцію з реконструкції кишківника 11-річному Святославу, який після боротьби з онкологічною хворобою 6 років страждав від її наслідків та обмежень. Про це журналістам LVIV.MEDIA повідомили у Першому ТМО Львова, у п’ятницю, 30 серпня.

П’ять років тому івано-франківські медики виявили у Святослава злоякісну пухлину в тазу, яка вразила кишківник та сечовий міхур. Після тривалої хімієтерапії вже київські фахівці видалили новоутвір разом із сечовим міхуром та ураженою частинкою кишківника. А для виведення випорожнень хлопчикові поставили 2 стоми — колостому та уростому. Це спеціальні штучні хірургічні отвори на поверхні тіла для виведення фекалій та сечі. Зі стомами Святославчик прожив цілих 5 років.

Мати Святослава звернулась до лікарів Святого Миколая, вони обстежили хлопчика. Пацієнту виконали відеоендоскопію  , біопсію слизової та дослідили мікрофлору. А також зробили комп’ютерну томографію, аби переконатися, що він справді перебуває в ремісії.

“Коли ми отримали всі необхідні результати обстежень, то зрозуміли, що можемо допомогти цій дитині. У ході оперативного втручання ми виконали реконструкцію кишківника, видалили стому, ліквідували норицю  , що утворилася в кишківнику, і відновили природну роботу органу”, – розповів про хід операції медичний директор Лікарні Святого Миколая Олександр Калінчук. Операція тривала 4 години і минула успішно. Нині Святослава вже виписали з лікарні, він перебуває вдома.

Нагадаємо, 26 серпня, цього року львівські лікарі успішно прооперували пацієнта із вродженою єдиною ниркою, у якій виявили аневризму. Аневризма розміром 2 см могла розірватися і 33-річний чоловік помер би, втративши єдину нирку. Медики провели операцію, яку не проводили в Україні ще жодного разу. Ба більше, схожих втручань у світі було всього дев’ять.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності