Підпалювачі військових авто у Львові отримували плату в біткоїнах: нові подробиці злочину

Затримані підпалювачі військових авто у Львові

Підозрювані, які підпалили три машини військових знали, що працюють на Росію

Правоохоронці встановили, що підозрювані у підпалі трьох військових автомобілів у Львові отримували плату за свою роботу біткоїнами на особистий криптогаманець Binance. Окрім того, юнаки знали, що працюють на представника спецслужб РФ. Про це йдеться в ухвалі слідчого судді, яку оприлюднили 23 серпня у Єдиному судовому реєстрі.

Підозрюваний отримав 1, 5 тис. доларів в біткоїнах за підпал Mitsubishi

Як йдеться в документі, перший підозрюваний підпалив Mitsubishi Pajero самостійно. Це відбулось в той же день, коли хлопець отримав пропозицію про “заробіток” від представника російських спецслужб. Повідомлення про можливість отримати 3 000 доларів за підпалювання авто ЗСУ, він отримав у неділю, 7 липня, по обіді. Через півтори години після пропозиції, він купив літру керосину та стільки ж розпалювача для багаття у супермаркеті, при цьому розрахувавшись своєю картою на касі самообслуговування.

Надалі зловмисник залишив придбане у скриньці для зберігання речей того ж супермаркету, та пішов на пошуки військового автомобіля. Виявивши в одному з дворів припарковане зелене авто Mitsubishi Pajero, він сфотографував його та надіслав особі, яка запропонувала підробіток. Коли ж замовник погодив підпал, хлопець повернувся в магазин за придбаними товарами. За 20 хвилин до півночі він підпалив авто, зафіксував пожежу на телефон. “З метою конспірації, перевдягнувся в інший одяг, окрім взуття, та побіг у напрямку вулиці Любінської”, — йдеться в ухвалі. При цьому, він постійно спілкувався з замовником через Telegram, який в ході спілкування повідомив, що він є представником спецслужб РФ.

Ще два авто підозрюваний спалив разом зі спільником

За перший підпал юнак отримав 1 500 доларів в біткоїнах на свій гаманець на криптобіржі Binance. Слідство встановило, що підпалена машина дійсно належить військовослужбовцю.

Наступного дня підозрюваний долучив до справи спільника. Разом вони знайшли Jeep Grand Cherokee з емблемою червоного хреста на задньому склі, а також мікроавтобус Volkswagen Сrafter з наліпками та емблемами благодійних фондів та організацій, а також інших військових формувань. Обидві машини вони погодили з замовником. Надалі юнаки разом купили розпалювач в супермаркеті і після опівночі 10 липня підпалили обидва авто. Відео підпалу надіслали замовнику. Того ж дня обидвох хлопців віком 17 та 18 затримала СБУ.

Згідно з ухвалою суду, слідчі СБУ отримали дозвіл на копіювання інформації мобільних операторів, щоби зафіксувати ймовірне використання мобільного зв’язку підозрюваними.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA 10 липня повідомляв, що вночі на вул. Широкій, 68 загорівся припаркований позашляховик Jeep. У день перед цим згорів позашляховик Mitsubishi Pajero на вулиці Виговського, 67.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності