На Львівщині поліція склала на пасажира протокол за п’яне водіння

П'яні водії

Суд виправдав пасажира, оскільки за кермом був не він, а таксист, який втік від пасажирів почувши про приїзд ТЦК

У Червонограді суд виправдав пасажира авто, на якого правоохоронці склали протокол за п’яне водіння. Нетверезий чоловік повертався додому на своїй машині, проте за кермом був не він, а таксист. Попри це його притягнули до адмінвідповідальності. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 28 серпня у Єдиному державному реєстрі.

Почувши про приїзд ТЦК таксист втік від пасажирів

Випадок трапився 14 червня в Червонограді. За словами Назарія Н., він разом з братом повертався з дня народження, де разом випивали. Аби потрапити додому на своїй машині, вирішили викликати знайомого таксиста за послугою “Тверезий водій”. По дорозі додому машину Skoda spaceback, за кермом якої був таксист, зупинила служба охорони через спущене колесо. Між чоловіками виникла суперечка, тож останні викликали поліцію та ТЦК. “Оскільки таксист не мав оновлених даних у ТЦК, не бажаючи спілкуватися із представника ТЦК, він поїхав з місця зупинки, залишивши пасажирів (ред.)” — йдеться у документі.

Правоохоронці склали протокол на п’яного пасажира авто

Коли на місце прибула поліція, власника Skoda, який був пасажиром, забрали до лікарні, щоб пройти огляд на стан сп’яніння. За результатами огляду, на Назарія Н. правоохоронці склали протокол за п’яне водіння.

На судовому засіданні адвокат Назарія Н. зазначив, що матеріали справи містять відомості про те, що його підзахисний відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння. Водночас у матеріалах є і результати медогляду, які підтверджують що Назарій Н. був п’яним. “Тобто фактично матеріали справи містять дві взаємовиключні підстави притягнення до адміністративної відповідальності. Щодо долучених відеозаписів вказує, що вони не містять моменту зупинки транспортного засобу, перебування Назарія Н. (ред.) за кермом (виконання функцій водія), а також не відображено процедуру виявлення поліцейськими ознак алкогольного сп`яніння у його довірителя,” — зазначив адвокат.

Також на суді допитали свідка, брата Назарія Н., який був разом з ним. Чоловік також підтвердив, що за кермом був таксист, а не Назарій Н., на якого склали протокол.

Відтак дослідивши матеріали справи суд дійшов висновку, що підсудний не є винним: “Обставини вчинення адміністративного правопорушення, що викладені у протоколі … не були підтверджені у судовому засіданні, а також спростовуються дослідженими судом доказами та поясненнями свідків”. Справу закрили через відсутність складу адмінправопорушення. Постанову ще можна оскаржити протягом десяти днів з дня винесення.

Нагадаємо, нещодавно у Червонограді через ДТП двоє водіїв потрапили до лікарні. Також раніше неповнолітній мешканець Червонограда на електросамокаті тяжко травмував дитину.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності