Старосту села на Львівщині затримали за вимагання 14 тис. доларів від ухилянта

Роман Юсик

Ще 2 тисячі доларів США посадовець вимагав за те, щоб вплинути на військовослужбовців районного ТЦК та оновити ухилянту його військово-облікові дані

На Львівщині старосту села затримали за організацію нелегального перетину кордону ухилянтом. Про це 28 серпня повідомили у Спецпрокуратурі західного регіону. З власних джерел LVIV.MEDIA стало відомо, що йдеться про Романа Юсика, старосту села Кам’янопіль Мурованської громади.

“37-річний староста одного із населених пунктів ОТГ, попри обмеження воєнного стану, за 14 тисяч доларів США взявся організувати для військовозобов’язаного перетин кордону поза межами пунктів пропуску”, — йдеться у повідомленні Спецпрокуратури західного регіону.

За додаткові 2 тисячі доларів США посадовець мав вплинути на військовослужбовців районного ТЦК та оновити ухилянту його військово-облікові дані. Під час отримання 7 тисяч доларів США авансу Романа Юсика затримали. Як видно на фото, опублікованому Спецпрокуратурою західного регіону, затримали його у Львові на вулиці Богдана Хмельницького біля ТЦ “Епіцентр”. Поліцейські з’ясували, що декілька днів тому він вже одержав від чоловіка гроші за оновлення військово-облікових документів.

Роману Юсику обрали запобіжний захід — тримання під вартою із правом внесення застави. Водночас зараз встановлюють причетність до злочину інших осіб, зокрема військовослужбовців ТЦК.

У поліції Львівської області уточнили, що сільський староста за винагороду обіцяв чоловіку призовного віку не просто перетин кордону, а в обхід офіційних пропускних пунктів. Слідчі повідомили затриманому про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України та у зловживанні впливом. За скоєне йому загрожує до дев’яти років в’язниці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності