Львівщина посіла друге місце серед регіонів з обміну лампочок

Львівщина стала найактивнішим регіоном з обміну ламп

Старі лампочки обміняли на енергоощадні LED-лампи, внаслідок чого Українці отримали 40 млн LED-ламп за програмою "Несемо світло разом"

Українці отримали 40 млн LED-ламп за програмою "Несемо світло разом" у відділеннях "Укрпошти" від Євросоюзу. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки у середу, 28 серпня.

Загалом програмою скористались понад 8 мільйонів українці. Якщо підрахувати, то завдяки обміну із старих на енергоощадні лапочки можливо заощадити до 1 ГВт електроенергії.

Найактивнішими регіонами з обміну ламп стали:

  • Київщина — замінено 4,2 млн ламп;
  • Львівщина — замінено 3,2 млн ламп;
  • Дніпропетровщина — замінено 3,1 млн ламп;
  • Харківщина — замінено 2,3 млн ламп.

Проєкт "Несемо світло разом" був ініційований наприкінці 2022 року президентом України Володимиром Зеленським та підтриманий головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. З кінця січня 2022-го українці розпочали обмінювати старі лампочки на енергоощадні LED-лампи. Тоді додатку "Дія" з’явилася можливість подати заявку на обмін 5 старих лампочок на 5 нових.

Нагадаємо, 27 серпня, цього року у Львові та області відбувалися часті зміни графіків відключень електроенергії. За розпорядженням НЕК “Укренерго” графіки змінювалися десять разів протягом дня. Спочатку були незначні коригування по годині у різних групах, а згодом масштабні зміни для усіх споживачів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності