На Львівщині за 2 млн грн продали недобуд управління будівництвом “Карпатського моря”

У Дрогобичі продали будівлю управління будівництвом Карпатського моря

Споруду придбав дрогобицький підприємець Володимир Ружило

В Дрогобичі місцевий підприємець з торгівлі будматеріалами придбав на аукціоні споруду управління з будівництва Стрийського водосховища, більш відомого як “Карпатське море”. Фонд держмайна виставив приміщення на продаж зі стартовою ціною 300 тис. грн, однак продати його вдалося майже в 7 разів дорожче — за 2 млн грн. Про це йдеться на сторінці онлайн-аукціонів Prozorro.Sale.

Будинок управління зведення “Протипаводкових заходів на р. Стрий (1 черга Стрийське водосховище)” розташований на вулиці Пилипа Орлика, 20/6. За даними Фонду держмайна, триповерхова цегляна будівля збудована на 78%. В даних про споруду зазначено, що в ній частково присутні дерев’яні вікна, дверей немає. Площа під будівлею — 414 кв. м.

Переможець протягом аукціону перебивав ставки всього на гривню

За право викупити лот позмагалися четверо учасників. На етапі початкових ставок найвищу суму запропонував Володимир Ружило — 1 050 505 грн. Таким чином отримав перевагу — право останнього ходу в кожному з раундів та можливість бачити ставки суперника. Уже в першому раунді ставки Ружила та ТОВ "Грейнпласт-фасад" майже зрівнялись — 1,4 млн грн. Однак перший запропонував всього на гривню більше. В другому раунді “нога в ногу” йшли вже троє учасників, піднявши ціну за споруду до 1,7 млн грн, та Ружило все одно тримав першість зі ставкою на гривню більшою від суперників. Зрештою Ружило таки придбав будівлю за 2 056 001 грн.

За даними аналітичної системи YouControl, Володимир Ружило зареєстрований як підприємець у Дрогобичі на вулиці Стрийській. Працює як ФОП понад 19 років. Займається в основному гуртовою торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Також є посередником у торгівлі меблями, господарськими товарами, залізними та іншими металевими виробами й товарами широкого асортименту.

Що зі Стрийським водосховищем

До слова, Стрийське водосховище почали будувати у 70-х роках. Наразі на його місці, вздовж річки Стрий посередині між Східницею та Сколе, розташована закинута гідроелектростанція. При зведенні ГЕС, чимало людей виселили з цієї території, де вона мала бути, надавши їм житло у Бориславі, Стебнику, Львові та Східниці.

Попри великі інвестиції Радянського союзу будівництво все-таки не завершили. Не закінчене Стрийське водосховище також називають “Карпатським морем” або ГЕС “Сопіт”.

Нагадаємо, напередодні Петро Писарчук, власник ТЦ “Південний”, придбав за 5 млн грн землю під будівництво в Зимній Воді. Того ж дня будівельна компанія викупила за 4 млн грн землю біля Львова під розважальний центр.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності