Суд зобовʼязав Львівську митницю сплатити 3,3 млн грн боргу за постачання електроенергії

Суд зобовʼязав Львівську митницю сплатити 3,3 млн грн боргу за постачання електроенергії

Митниця заборгувала перед ТзОВ “СК Енерджі Груп”

Господарський суд Львівської області розглянув позов Товариства з обмеженою відповідальністю “СК Енерджі Груп” до Державної митної служби України і стягнув з Львівської митниці понад 3 млн грн заборгованості, йдеться в рішенні, яке опублікували 28 серпня в Єдиному державному реєстрі.

Борги за транспортування електрики

Як йдеться у матеріалах справи, Львівська митниця неналежно виконала умови договору на постачання електроенергії, який уклала з ТзОВ “СК Енерджі Груп” в жовтні 2023 року. Відтак, підприємство вимагало стягнути з митників 1,5 млн грн заборгованості за листопад 2023 року і 1,7 млн грн боргу за грудень того ж року. Загальна сума боргу склала 3,27 млн грн. Також підприємство до боргу нарахувало пеню і 3% річних.

Львівська митниця погодилася із заборгованістю на загальну суму 3,05 млн грн і не погодилася з виплатою пені й 3% річних. Тим часом суд вказав, що спростувати доводи підприємства митники не змогли.

Відтак Господарський суд зобовʼязав стягнути з Львівської митниці 3,27 млн грн основного боргу, 50,8 тис. грн пені, 10 тис. грн річних і 50 тис. грн судового збору. В решті позовних вимог суд відмовив. Рішення може бути оскаржене.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності