До Польщі з Львівщини залетів російський дрон

До Польщі залетів російський дрон

Зараз БПЛА шукають в гміні Тищовце, що за 25 км від Грубешова

У понеділок о 6:43 невідомий повітряний об'єкт зайшов на територію Польщі поблизу українського Червонограда і, ймовірно, досі перебуває в країні, повідомив оперативний командувач Збройних сил генерал Мацей Кліш, додавши, що його пошуки тривають. Про це 26 серпня повідомив польський телеканал TVN24.

Ймовірно, ми маємо справу з об’єктом, який заходить на територію Польщі. Об'єкт був підтверджений радаром щонайменше трьома радіолокаційними станціями”, — сказав генерал Мацей Кліш на брифінгу в понеділок. Він повідомив, що об'єкт перетнув польський кордон о 6:43 ранку за польським часом поблизу українського Червонограда і пролетів територією Польщі приблизно 25 км. Після цього він зник з радарів і де він зараз та в якому стані — невідомо.

За словами Кліша, наявність дрона на території Польщі не підтвердили ні союзницька, ні польська авіації, також його не помітили пілоти гелікоптерів, однак генерал впевнений, що це саме дрон, а не гіперзвукова, балістична чи крилата ракета. Зараз БПЛА шукають у гміні Тишовце, розташованій приблизно за 25 кілометрів на південь від Грубешува.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності