На Львівщині під ракетний обстріл потрапила газорозподільна інфраструктура

“Одна з найбільших атак по Львівщині” — Андрій Годик про російський комбінований обстріл

Обстріл 26 серпня став однією з найбільших атак Росії по Львівській області

Внаслідок ранкового масованого російського обстрілу України на Львівщині постраждали декілька об’єктів критичної інфраструктури. Цього разу обійшлося без постраждалих серед населення, проте спеціалісти досі оцінюють масштаби заподіяної шкоди. У розмові з журналістами LVIV.MEDIA перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик назвав обстріл 26 серпня однією з найбільших атак по області.

Графіки відключень наразі не застосовують

За словами Андрія Годика, росіянам вдалося вразити кілька об’єктів енергетичної та газорозподільної інфраструктури. Наразі надзвичайники роблять усе можливе для ліквідації наслідків атаки. Через обстріл та руйнування на енергетичних об’єктах окремі території Львівської області, зокрема й частина Львова, тимчасово знеструмлені. Над відновленням електропостачання працюють енергетики.

“Проте треба чітко розуміти, що енергосистема є об'єднаною, тож це залежить від багатьох факторів, не лише у Львівській області, а й загалом. Наразі графіки відключень не застосовані, але ми очікуємо команду диспетчера. Залежно від енергетичної ситуації в державі, це можуть бути графіки аварійних відключень, або погодинних, яких не було декілька останніх днів”, — уточнив заступник голови ЛОВА.

Росіяни застосували майже всі види озброєння

Під час атаки як по Україні, так і по Львівщині, окупанти застосували майже всі види озброєння. Зокрема у повітряному просторі Львівської області фіксували БпЛА, крилаті та балістичні ракети. Наразі детальної інформації про те, чим саме вразили кожен з об’єктів, немає, це буде відомо лише після ретельного обстеження кожного з них та завершення слідчо-оперативних дій.

“Активно працювали наші сили ППО, багато роботи виконували, це можна буде сказати після детального аналізу уражених об'єктів і фактично виявлених уламків вже збитих цілей. Ми ще не підбивали підсумків за кількістю повітряних цілей, але попередньо ця атака на область дійсно є однією з найбільших”, — зазначив Андрій Годик.

Захист критичних об’єктів

Заступник начальника ЛОВА наголосив, що в області ще з початку повномасштабного вторгнення застосовують усі можливі методи для захисту об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема місцева влада та оператори об’єктів організовують пасивний захист. До нього належать як простіші методи — габіони та біг-беги, — так і складніші інженерні рішення. Натомість активний захист проводять військові протиповітряної оборони з застосуванням різних видів озброєння.

Андрій Годик зазначив, що на Львівщині є та працюють системи протиповітряної оборони, проте, з міркувань безпеки, не став розголошувати деталей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності