Землю під будівництво у Жовкві продали в 50 разів дорожче стартової ціни

В 50 разів дорожче стартової ціни продали землю в Жовкві під будівництво

За землю біля траси, що веде до пункту пропуску “Рава-Руська”, заплатили понад 2,7 млн грн

У Жовкві продали землю під будівництво в 50 разів дорожче стартової ціни — за 2,7 млн грн. Найвищу ставку за невелику ділянку біля траси, що веде до кордону з Польщею, запропонував бізнесмен Михайло Блонський. Про це йдеться на сторінці аукціону, який відбувся 26 серпня на сайті онлайн-аукціонів Prozorro.Sale.

Земельна ділянка площею 116 квадратних метрів розташована у Жовкві біля траси Тернопіль — пункт пропуску “Рава-Руська”, що веде до кордону з Польщею. Комунальна ділянка призначена під будівництво та обслуговування торговельних будівель. Жовківська міська рада виставила землю на аукціон за 53 тис. грн, та продали її більш як в 50 разів дорожче.

Землю хотів придбати 21 учасник

За право придбати землю позмагався 21 учасник. На етапі початкових ставок найбільшу ціну за землю запропонувала Олена Ващишин — 820 тис. грн. Таким чином отримала перевагу — право останньою пропонувати ціну за лот та бачити ставки суперників. У першому раунді ціна за ділянку зросла до 1,1 млн грн, передувала все ще Олена Ващишин. У другому раунді учасниця пропонувала 2 млн грн, а вже у третьому — ставку Олени Ващишин перебив бізнесмен Михайло Блонський. Відтак земельну ділянку площею 116 кв. м продали за 2,7 млн грн.

За даними аналітичної системи YouControl, Михайло Блонський володіє кількома компаніями на Львівщині. Серед них:

  • Сільськогосподарське приватне підприємство “Дорошів” — займається будівництвом трубопроводів. Зареєстроване у Великому Дорошеві 23 роки тому
  • ТОВ “Екоіндастріс” — займається в основному обробкою та видаленням безпечних відходів. Існує компанія 5 років у Боянці
  • ТОВ “Гірпром” — займається добуванням піску, гравію та коаліну. Зареєстроване підприємство у Великому Дорошеві 15 років тому. Частка Блонського — 50%

Також у власності Блонського 50% волинської компанії з виготовлення виробів з бетону для будівництва — ТОВ “Бетон Волині”.

Нагадаємо, нещодавно землю біля Львова продали за 3,3 млн грн під об’єкти відпочинку. Також у Давидові за 2,7 млн грн продали землю під будівництво.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності