На Львівщині на 2,5 роки засудили шахрая за привласнення медикаментів для армії

5 років за ґратами: на Львівщині шахрай привласнив допомогу для армії

Чоловік з підробленим посвідченням учасника бойових дій обманював волонтерів та отримував гуманітарну допомогу

Пустомитівський районний суд Львівської області виніс вирок раніше судимому Тарасу Т., який протягом п'яти місяців систематично обманював волонтерів та благодійні організації. Він незаконно отримував гуманітарну допомогу, призначену для українських військових. Про це йдеться у вироку суду, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у середу, 23 серпня.

Отримані засоби він продавав за значно дешевшою ціною

За даними справи, чоловік використовував підроблене посвідчення учасника бойових дій, представляючись військовослужбовцем центру Сил спеціальних операцій ЗСУ. Він звертався до волонтерів та благодійних організацій з проханням надати медичні засоби, нібито для потреб військової частини. Спочатку, в жовтні 2023 року злочинець вперше обманув волонтерку, отримавши 20 кровоспинних засобів вартістю майже 30 тисяч гривень. У грудні він повторив свою схему, ошукавши співробітницю "Нової Пошти", яка займалася волонтерством — вона надала 32 кровоспинні засоби на суму понад 47 тисяч гривень.

Згодом, за тією ж схемою Тарас Т. 31 січня цього року отримав 40 кровоспинних засобів вартістю понад 62 тисячі гривень, а 6 лютого він виманив ще 35 подібних засобів на суму майже 55 тисяч. Востаннє, 22 лютого, шахрай заволодів різноманітними медичними засобами (оклюзійними наліпками, кровоспинними засобами, турнікетами) загальною вартістю понад 69 тисяч гривень. У всіх випадках він швидко продавав отримані за значно меншу суму. Наприклад, медикаменти вартістю понад 62 тисячі гривень він продав лише за 10 тисяч гривень.

Чоловік незаконно отримав гуманітарну допомогу на чверть мільйона гривень

Загальна сума збитків, завданих громадській організації "Народна самооборона Львівщини", яка надавала гуманітарну допомогу склала 263 тис. грн. Суд визнав Тарас Т. винним у підробленні та використанні фальшивого документа, а також у повторному шахрайстві. Зважаючи на всі обставини справи та попередню судимість обвинуваченого, суд призначив йому покарання у вигляді 5 років і 6 місяців позбавлення волі, однак зарахував відбуте ним позбавлення волі, яке на день ухвалення цього вироку становить 3 роки 3 місяці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності