У Стрию відкрили мурал присвячений загиблому десантнику Владиславу Паленичці ”Whiskey”

Владислав Паленичка "Віскі"

”Whiskey” був командиром роти, яка відбила першу лінію оборони ворога, що стало початком звільнення Херсонщини

У Стрию відкрили новий стінопис присвячений загиблому десантнику, який загинув на Херсонщині у 23-річному віці. Владислав Паленичка був командиром роти, яка відбила першу лінію оборони ворога, що стало початком звільнення Херсонщини. Про це повідомили у п’ятницю, 23 серпня, у Стрийській міській раді.

Хлопець мріяв захищати Україну від ворога

Новий мурал з’явився на стіні будинку, що на вулиці вулиці Шевченка, 64. На стінописі зображений 23-річний десантник Владислав Паленичка ”Whiskey” . Два роки тому, 23 серпня, його рота успішно форсувала річку Інгулець, відбила першу лінію оборони ворога, що стало початком контрнаступу та початком звільнення Херсонщини.

“Він вивів побратимів, але загинув сам … На Останньому дзвонику в школі , коли діти запускали в небо кульки з побажаннями, Влад написав, що мріє захищати Україну від москалів. Він захищав Україну і став символом боротьби. Доземна вдячність батькам, Василю і Наталі, які продовжують справу сина, які несуть пам'ять про нього Україні,” — зазначили у Стрийській міськраді.

Владислав Паленичка не дожив до свого 24-річчя 5 днів. Загинув воїн 27 серпня поблизу населеного пункту Білогірка на Херсонщині під час танкового та артилерійського обстрілу. Герой був лейтенантом, командиром другої аеромобільної роти четвертого аеромобільного батальйону. Його батько — учасник АТО (ООС).

Нагадаємо, нещодавно у Стрию створили мурал на честь загиблого оборонця донецького аеропорту — Миколі Озерову. Також на фасаді будинку з муралом, встановили меморіальну дошку ще одному захисникові — Дмитрові Сущику.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності