Суд на Львівщині оштрафував неповнолітнього рома за систематичну п’яну їзду без прав

Водій за кермом з пляшкою

Правоохоронці зупиняли хлопця тричі за день. 16-річний водій має сплатити 41 тис. грн штрафу за неодноразове порушення ПДР

Мостиський районний суд оштрафував 16-річного водія ромської національності, який неодноразово кермував автомобілем п’яний та без прав. Окрім того, неповнолітній не користувався ременем безпеки. Суд визнав хлопця винним та призначив понад 40 тис. штрафу.

Правоохоронці зупиняли п’яного водія три рази за день

За матеріалами справи, вперше Богдана Б. зупинили у Мостиськах на вулиці Промисловій за кермом ВАЗа. Тоді 16-річний хлопець керував машиною без прав, з явними ознаками алкогольного сп’яніння та не скористувавшись ременем безпеки. Відтак поліцейські склали на нього три протоколи. Згодом, 2 червня, Богдана Б. зупиняли та складали протоколи тричі за день. Того дня він був за кермом Ford Fiesta у селищі Липники, що на Яворівщині. Вранці та по обіді на нього склали протоколи за їзду п’яним та без прав, а ввечері за те ж саме і ще за керування авто не пристебнутим.

Суддя Юрій Кічак, дослідивши матеріали справи та прийнявши до уваги те, що порушник є неповнолітнім, визнав винним хлопця у: порушенні правил користування ременями безпеки, керуванні транспортом без прав, повторному протягом року керуванні транспортом без прав, відмову від проходження огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння. Відтак Богдан Б. має сплатити штраф розміром 40 800 грн, окрім того він не зможе керувати будь-яким транспортом протягом 5 років. Транспорт порушнику не конфіскували, оскільки документів, які б підтверджували, що він належить Богдану Б. у суду не було.

До слова, якщо штраф не сплатити протягом 15 днів — суму можуть подвоїти. Постанову ще можна оскаржити протягом десяти днів.

Нагадаємо, у Жовкві суд оштрафував збитого пішохода за спричинену ДТП. Крім того, нещодавно матір 14-річного підлітка з Львівщини уникла штрафу за п’яну їзду сина. Крім того, у Мостиськах оштрафували матір неповнолітнього велосипедиста, який порушив ПДР і потрапив під машину.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності