На Львівщині військовий уник покарання за підрив бойової гранати

На Львівщині військовий уник покарання за підрив бойової гранати

Обвинувачений привіз гранату з зони бойових дій додому

Самбірський міськрайонний суд Львівської області розглянув справу учасника бойових дій, інваліда армії III групи Віктора Х. Його судили за статтею про незаконне поводження зі зброєю. Чоловік зберігав бойову гранату і випадково підірвав її у квартирі, йдеться у вироку, який оприлюднили 21 серпня в Єдиному державному реєстрі.

Необережно повівся з гранатою

Як йдеться у вироку, в грудні 2022 року Віктор Х. знайшов уламкову наступальну ручну гранату “РГН” в зоні проведення бойових дій на Харківщині. Згодом він свідомо привіз гранату додому і почав її зберігати. Уже 29 червня 2024 року, близько 23:30, обвинувачений у своєму помешканні випадково зірвав запобіжне кільце гранати, після чого запустився процес детонації. Віктор Х. встиг кинути гранату між ліжком та шафою і вибігти з кімнати разом із ще однією особою. Граната вибухнула, але ніхто не постраждав. Під час огляду помешкання правоохоронці знайшли корпус ще однієї бойової гранати “РГД-5” і вилучили його. Ветеран Віктор Х. в ході досудового розслідування уклав з прокурором письмову угоду про визнання винуватості.

Вказано, що обвинувачений повністю визнає свою винуватість у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, активно сприяв у розкритті кримінального правопорушення, щиро розкаюється у вчиненому. В даній угоді про визнання винуватості також вказано узгоджене прокурором та обвинуваченим покарання” — йдеться у вироку.

Відтак суд визнав Віктора Х. винним у вчиненні кримінального правопорушення. Йому призначили три роки позбавлення волі, але звільнили від покарання на річний іспитовий строк. Також він повинен заплатити 7,5 тис. грн за проведені вибухово-технічні експертизи.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності