АТП №1 ледь не переплатило підприємству майже 65 млн грн за пальне по завищеній ціні

Львівська прокуратура вимагає розірвати угоду між комунальним підприємством та товариством

Львівська прокуратура подала до суду позов про розірвання угоди

Господарський суд відкрив провадження за позовом Франківської окружної прокуратури Львова до комунального підприємства АТП №1 та товариства з обмеженою відповідальністю “Біоеталон”. Прокурори вимагають визнати недійсними додаткові угоди до договору з постачання палива на загальну суму 64,7 млн грн. Про це 21 серпня повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Постачання дизеля

Прокурори встановили, що у 2021 році за результатами тендеру між одним з львівських комунальних підприємств, яке займається пасажирськими перевезеннями та товариством був укладений договір на постачання дизельного пального. Замовник та постачальник підписали 49 додаткових угод до договору, якими штучно змінювалась ціна за товар. Таким чином, в результаті безпідставного підняття ціни на дизпаливо товариству було неправомірно перераховано 64,7 млн грн.

По 47 угодам ціна за одиницю товару була вищою на понад 10 % від вартості визначеної умовами договору, а у певний період часу збільшилася для комунального підприємства на понад 173 % від ціни визначеної договором” — йдеться в повідомленні прокуратури.

Прокуратура не зазначила про яке комунальне підприємство та товариство йде мова, однак в Єдиному державному реєстрі судових рішень 7 серпня опублікована ухвала Господарського суду Львівської області у якій прокуратура просить розірвати угоди про стягнення 64,7 млн грн, які підписали львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 та ТзОВ “Біоеталон”. Судовий розгляд триває.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності