П’ятьох захисників з Яворівщини посмертно вшанували державними нагородами

Рідні загиблого воїна

Вічна шана загиблим героям

Захисників з Яворівського району посмертно нагородили почесним орденом “За мужність” ІІІ ступеня, “Комбатантським Хрестом” та медаллю “Захиснику Вітчизни”. Про це 20 серпня повідомив голова Яворівської районної військової адміністрації Ярослав Коминський.

Сьогодні спільно з представником Яворівського РТЦК та СП і військовослужбовцями вручив нагороди рідним захисників. Пам'ятаємо про подвиг цих Воїнів. Назавжди в наших серцях”, — зазначив керівник Яворівщини.

Указом Президента України “Про відзначення державними нагородами України” за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджені орденом “За мужність” ІІІ ступеня:

Іван Тарабас

Народився 28 червня 1988 року у селі Дрогомишль. Після повномасштабного вторгнення росіян в Україну 23 квітня 2022 був мобілізований до ЗСУ. Загинув під час бойових дій 21 липня 2022 року.

Роман Глушик

Народився 29 вересня 1975 у селі Дрогомишль. Служив у 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців. Загинув восени 2022 року.

Наказом Головнокомандувача ЗСУ за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, іменем українського народу нагороджені “Комбатантським хрестом”:

Володимир Осідач

Народився 27 грудня 1991 року у Судовій Вишні. Служив у 420 окремому стрілецькому батальйоні. Отримав смертельне поранення 21 серпня 2023 року, виконуючи бойове завдання у Луганській області.

Андрій Рабій

Народився 21 червня 1990 у селі Хоросниця. Служив у 420 окремому стрілецькому батальйоні, позивний Хасан. Загинув захисник 24 серпня 2023 року в бою з окупантами біля села Новоєгорівка на Луганщині.

Указом Президента України “Про відзначення державними нагородами України” за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено медаллю “Захиснику Вітчизни” солдата:

Ігор Вергун

Народився 2 червня 1972 року в селі Черниляві. Служив у 110-й бригаді. 2 лютого 2023 року загинув від смертельного поранення під час бойових дій поблизу Авдіївки, Покровського району, Донецької області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності