Селищного голову Славського оштрафували за ненадану відповідь на адвокатський запит

Селищний голова Славського отримав штраф за ненадання відповіді адвокатці

Адвокат Володимира Беги заперечував вину, заявивши, що відповідь на запит направили. Однак це зробили вже після того, як дізналися про адміністративне провадження щодо голови

Сколівський районний суд Львівської області визнав голову Славської селищної ради винним у адмінправопорушенні за ненадання інформації на адвокатський запит. Адвокат Володимира Беги заперечував вину селищного голови, однак суд все одно призначив порушникові штраф. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у понеділок, 19 серпня, у Єдиному державному реєстрі.

У постанові не зазначають імені селищного голови Славського, однак за даними Судової влади України відомо, що йдеться про Володимира Бегу.

Адвокатка просила у запиті дозвіл на проєкт землеустрою

За матеріалами справи, адвокатка Ірина Богомазова 13 травня направила селищному голові Славського адвокатський запит, однак відповіді на нього не отримала. У запиті Богомазова “просила надати належно засвідчену копію відповіді, підготовленої на заяву її клієнта про надання дозволу на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки”. Запит голові вручили 15 травня, та впродовж семи визначених законом днів — відповіді він не надав та причин таких дій теж не назвав.

“Тому, ще трохи почекавши в силу можливих затримок поштової кореспонденції, вона (адвокатка — ред), приймаючи до уваги також й ту обставину, що подібне допускається селищним головою вже не вперше, на цей раз … звернулася до Ради адвокатів Львівської області із заявою щодо прийняття рішення про складення протоколу про адміністративне правопорушення та вжиття заходів щодо притягнення до адміністративної відповідальності селищного голови,” — йдеться у документі.

Відповідь селищна рада надала лише після повідомлення про відкриту адмінсправу

На засідання суду Володимир Бега не з’являвся двічі — перший раз через відпустку, а другий через відрядження. Натомість адвокат Беги звинувачення щодо голови заперечив, мовляв, адвокатський запит Славська селищна рада отримала лише 21 травня, а вже через шість днів відповідь адвокатці направили. Ірина Богомазова зазначила, що відповідь на її запит надійшла вже після того, як Рада адвокатів повідомила про адміністративне провадження щодо Беги.

“Окремо наголосила на тому, що вказана відповідь хоча й надана нібито на її адвокатський запит, однак вона не містить запитуваної інформації, а тому таку обставину … вона вважає нічим іншим як ненаданням відповідної інформації, а відповідь довільного змісту надано лише з метою уникнення відповідальності,” — йдеться у постанові.

Суддя Володимир Микитин, заслухавши позиції селищного голови Славського та адвокатки, постановив визнати винним Володимира Бегу та призначив штраф — 510 грн. Крім того, порушник має сплатити 606 грн судового збору. Постанову ще можна оскаржити протягом десяти днів з дня винесення постанови.

До слова, згідно з даними аналітичної системи YouControl, Володимир Бега задекларував за 2023 рік 34 земельних ділянки та 5 помешкань. Також у декларації зазначені три автомобілі та мотоцикл. Сума заробітної плати за минулий рік складає 1,1 млн грн

Нагадаємо, нещодавно селищного голову з Львівщини оштрафували за регулярні премії самому собі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності