Bulgari, Dior і Cartier на пів мільйона: суд оштрафував контрабандиста

Bulgari, Dior і Cartier на пів мільйона: суд оштрафував контрабандиста

Порушника оштрафували на 180 тис. грн, а дорогі прикраси елітних брендів, сумку Louis Vuitton та кросівки від Dior йому повернули

Суд у Львові оштрафував на 180 тис. грн водія, який намагався перевезти через митницю незадекларовані елітні товари на пів мільйона гривень. Ювелірні прикраси, зокрема каблучки від Cartier, а також сумку Louis Vuitton та кросівки від Dior митники виявили в ящиках з-під продуктів у багажнику машини. Усі контрабандні товари порушнику повернули, йдеться у постанові, яку оприлюднили у понеділок, 19 серпня.

За матеріалами справи, митники виявили контрабанду елітних товарів 27 червня на пункті пропуску Шегині — Медика. Богдан Ф. за кермом Mersedes Sprinter намагався проїхати “зеленим коридором”, який призначений для людей, які не везуть нічого, що потрібно декларувати або за що треба платити мито. Попри це, у машині контрабандиста виявили:

  • Золоту каблучку від Bulgari вартістю 2450 євро
  • Дві каблучки від Cartier вартістю 2740 євро
  • Пару кросівок від Dior вартістю 990 євро
  • Сумку від Louis Vuitton (вартість не вказана)
  • Срібний браслет від Tiffany&Co (вартість не вказана)

Водій не знав, що віз через митницю

Незадекларовані товари водій перевозив у багажнику в ящиках з-під продуктів: “В багажному відділенні серед особистих предметів було виявлено три картонні коробки, заклеєені скотчем, де знаходились вищеперелічені товари. Окрім цього, товари знаходились в коробці з-під продуктів та в коробках без будь-якого товарного маркування, що не дозволяло ідентифікувати вміст коробок та ускладнювало виявлення останніх”. До слова, митникам водій сказав, що нічого не знав про речі, та пояснив “Пакунки з дорогоцінностями йому передав інший водій, а про те, що всередині, він нічого не знав”.

Суддя визнав винним Богдана Ф. у приховуванні товарів від митників та призначив штраф розміром з половину вартості контрабандного товару — 180 тис. грн. Аксесуари та кросівки повернули порушникові. Постанову можна оскаржити протягом десяти днів.

Нагадаємо, нещодавно львівський суд оштрафував чоловіка на 100 тис. грн за перевезення прихованих Starlink через митницю.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності