Дев’ять воїнів із Дрогобиччини за мужність посмертно нагородили орденами

Ордени

Нагороди вручили рідним полеглих військових

Дев'ятьох загиблих військовослужбовців із Дрогобицького району посмертно нагородили почесними державними відзнаками. Про це 19 серпня повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації. Нагороди рідним полеглих захисників вручив очільник Дрогобиччини Степан Кулиняк разом з начальником Дрогобицького РТЦК та СП Миколою Лисаком.

Орденом “За мужність” III ступеня відзначили таких загиблих військовослужбовців:

Назарій Хомин

Народився у селі Новий Кропивник Східницької громади. З початком повномасштабної війни став на захист України. Служив у 80 окремій десантно-штурмовій бригаді. Загинув 20 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання.

Іван Лошкарьов

Житель Дрогобича. У травні 2023 року вступив до лав Збройних сил. Проходив службу у військовій частині А 0224 в третьому десантно-штурмовому батальйоні. Загинув воїн 15 листопада 2023 року на Донеччині.

Петро Осецький

Родом із села Доброгостів Трускавецької громади. У перші дні повномасштабної війни добровільно долучився до Збройних сил. Обіймав посаду бойового медика третього стрілецького взводу. Захисник загинув 6 лютого 2023 року поблизу міста Діброва Луганської області.

Іван Гембусь

Уродженець села Верхні Гаї. Впродовж 2014-2015 років виконував бойові завдання у зоні проведення АТО. Після початку повномасштабного вторгнення Росії знову став на захист Батьківщини. Боронив Україну у складі 125 окремої бригади територіальної оборони.

Загинув 3 грудня 2023 року на території Луганщини.

Назар Бойко

Родом із села Заколоть Східницької громади. Добровільно став на захист Батьківщини у 2022 році. Обіймав посаду стрільця-зенітника. Воїн загинув 14 січня 2024 року внаслідок мінометного обстрілу неподалік населеного пункту Новомихайлівка Донецької області.

Богдан Летнянко

Житель села Верхній Дорожів Меденицької громади. У перші дні повномасштабної війни долучився до складу Збройних сил. Військовослужбовець загинув від отриманого поранення у населеному пункті Новомайорське Донецької області.

Андрій Двожан

Народився у селі Верхній Дорожів. У січні 2023 року став на захист Батьківщини. Боронив територіальну цілісність держави у лавах 82 десантно-штурмової бригади на посаді стрільця-снайпера. Загинув 2 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання.

Ігор Бережницький

Житель Дрогобича. У січні 2023 року вступив до лав Збройних сил. Боронив Україну у складі десантно-штурмової бригади. Військовий загинув 1 січня 2024 року внаслідок осколкового поранення.

Євген Похлеба

Проживав у Дрогобичі. З січня 2023 року захищав Батьківщину у складі 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила. Був командиром другого мотопіхотного відділення. Загинув воїн 22 липня 2023 року під час бою поблизу населеного пункту Дружба Донецької області.

Нагадаємо, 19 серпня, на Стрийщині посмертно нагородили Михайла Оприска з Миколаєва орденом “За мужність” III ступеня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності