На Львівщині прикордонника судили за загублений дрон під час служби

Прикордонник загубив Mavic під час служби і уник штрафу

Військовий втратив зв’язок з безпілотником під час моніторингу залізниці

Мостиський районний суд розглянув справу щодо прикордонника, який під час служби втратив безпілотник Mavic. Військового судили за статтею про недбале ставлення до військової служби. Справу закрили через закінчення терміну, в який суд може накласти штраф.

Згідно з матеріалами справи, випадок трапився 6 травня ввечері під час несення служби в прикордонному наряді на Яворівщині. Майор Олександр К. моніторив залізницю з допомогою БпЛА типу DJI Mavic 3 Thermal. Під час керування, він втратив зв'язок з дроном на відстані 750 метрів від місця посадки.

Прикордонник порушив ряд нормативних актів

Своїми діями військовослужбовець порушив ряд нормативних актів, зокрема Дисциплінарний статут ЗСУ, Статут внутрішньої служби ЗСУ та інші документи, що регламентують використання безпілотників.

Суд встановив, що на момент розгляду справи минуло понад 3 місяці з дня вчинення правопорушення. Відповідно, через закінчення термінів накладення адміністративного стягнення, суд закрив справу без встановлення вини Олександра К.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині на 11 років тюрми засудили військового через умисне вбивство. Крім того, двох прикордонників на Львівщині оштрафували за сон на посту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності