Діти захисників з Львівщини тиждень відпочиватимуть в Словаччині

Нова Лесна

Поїздку організувало словацьке посольство в Україні

14 дітей з Львівщини віком 8-14 років, батьки яких загинули на війні, зникли безвісти або служать в ЗСУ, тиждень відпочиватимуть у Словаччині. 19 серпня вони виїхали зі Львова, а ввечері вже поселилися у пансіонаті у словацькому селі Нова Лесна. Про це у понеділок, 19 серпня, повідомила Львівська обласна військова адміністрація.

За словами директорки департаменту міжнародного співробітництва ЛОВА Ірини Бутинець, словацькі партнери взяли на себе і організацію, і фінансування цієї мандрівки. А посольство Словаччини в Україні оперативно відреагувало на прохання Львівської ОВА допомогти з оздоровленням дітей українських захисників.

Нова Лесна розташована в мальовничому місці біля підніжжя Високих Татр. Тож діти матимуть змогу насолодитися довколишньою красою та активно відпочити. Вони відвідають національний парк “Словацький Рай”, що славиться унікальними каньйонами, печерами, водоспадами, побувають у місті Спішська Нова Весь, багате історичним пам’ятками, покупаються у відкритих басейнах з термальною водою неподалік міста Попрад.

Щодня хлопці й дівчата матимуть цікаві розваги — спортивні заняття, творчі майстер-класи, наукові експерименти, вечірки. Волонтери проведуть для них каністерапію — унікальний метод реабілітації за допомогою собак.

Нагадаємо, раніше за програмою підтримки дітей, які постраждали від війни, півсотні хлопців та дівчат зі Львівщини поїхали до Італії. Серед учасників — діти українських захисників, загиблих воїнів, полонених і зниклих безвісти, а також діти з інвалідністю, отриманою внаслідок війни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності