Матір 14-річного підлітка з Львівщини уникла штрафу за п’яну їзду сина

14-річний підліток п'яним кермував автомобілем

Суд виправдав матір підлітка, який п’яним сів за кермо авто, через неправильну кваліфікацію справи

Турківський районний суд розглянув справу щодо матері, чий неповнолітній син керував автомобілем п’яним. Матір уникла штрафу, оскільки справа була неправильно кваліфікована. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 16 серпня у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, випадок трапився 4 липня на Львівщині. 14-річний підліток сів за кермо Volkswagen Passat п’яним. Поліція склала протокол щодо матері хлопця, Галини О., за неналежне виконання батьківських обов'язків. “У судовому засіданні не заперечила обставин. які викладені в протоколі про адміністративне правопорушення. Пояснила, що її сину виповнилось 14 років і він вживши спиртне сів за кермо автомобіля, чим вчинив правопорушення. Провела з сином бесіду,” — йдеться у постанові.

Справу мали кваліфікувати за іншою частиною статті

У постанові зазначено, що враховуючи вік підлітка, справу мали порушити за іншою частиною статті, яка стосується правопорушень, скоєних дітьми 14-16 років. Оскільки суд не може самостійно посилювати обвинувачення, справу довелося закрити через відсутність складу правопорушення за початковою статтею.

Постанову можна оскаржити протягом десяти днів.

Нагадаємо, нещодавно суд оштрафував матір підлітка з Львівщини, який п’яним сів за кермо мотоцикла. Крім того, у Мостиськах оштрафували матір 14-річного велосипедиста, який порушив ПДР і потрапив під машину.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності