Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон написав заяву на її доньку через погрози

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон написав заяву на її доньку через погрози

Адвокат В'ячеслава Зінченка звернувся до суду через бездіяльність поліції

18-річний В'ячеслав Зінченко, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон, написав заяву до поліції, в якій йшлося про погрози з боку доньки мовознавиці. Правоохоронці не внесли відомостей про кримінальне провадження до Єдиного реєстру досудових розслідувань, через що адвокат підозрюваного звернувся до суду зі скаргою про їхню бездіяльність. Суддя Галицького районного суду Львова скаргу не задовольнила, повідомили кореспонденти Суспільне Львів у п’ятницю, 16 серпня.

За словами журналістів, В'ячеслав Зінченко ще 5 серпня написав заяву щодо відкриття кримінального провадження через погрози вбивства з боку Софії Семчишин — доньки Ірини Фаріон. "Під час перерви дочка Фаріон в присутності журналістів почала висловлюватись до мого підзахисного і погрожувала вбивством. Там була присутня судова охорона, прокурори та, на жаль, ніхто її не зупинив. Погроза вбивством — за це йде кримінальна відповідальність", — розповів адвокат підозрюваного Ігор Сулима журналістам Суспільного.

Правоохоронці так і не внесли відомостей про кримінальне провадження через погрози В’ячеславові Зінченку до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Через це захисник підозрюваного подав скаргу на бездіяльність керівника СВ ГУ Національної поліції у Львівській області до Галицького районного суду Львова. Розгляд скарги відбувся у п’ятницю, 16 серпня.

На судовому засіданні Представниця Нацполіції повідомила, що правоохоронці не виявили жодної загрози життю та здоров'ю В'ячеслава Зінченка. Суддя Галицького районного суду Львова у підсумку вирішила не задовольняти скарги від його адвоката. Натомість Ігор Сулима заявив, що не розуміє причин цього рішення та планує подати на нього апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності